Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

Alumni UV presenta un projecte per a la recuperació d’espais rurals deprimits de l’interior valencià

  • UV General Foundation
  • December 17th, 2020
El despoblament a l'interior valencià.
El despoblament a l'interior valencià.

El col·lectiu d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València va presentar, el passat 16 de desembre, el Projecte Rural 2050, una iniciativa per a la recuperació dels espais rurals deprimits de l’interior valencià a càrrec dels Alumni Yann Javier Medina Sánchez Castro i José Francisco Soriano Hernández. La presentació, que va ser online, s’emmarcava dins del programa gratuït Alumni Comparteix d’Alumni UV.

Amb l’objectiu de contribuir a la revitalització d’aquests espais de l’interior valencià, Sánchez Castro, geògraf i investigador del mitjà rural, i Soriano Hernández, doctor en Economia, han creat una eina “per a la cerca de solucions al gran problema de l’Espanya buida: la despoblació”. Aquesta eina és el Projecte Rural 2050, el qual contempla un abast territorial per fases a llarg termini que s’estén per tota la Comunitat Valenciana al llarg de 30 anys.

Dins d’aquest projecte s’inclou el cercador rural ‘Bureales’, l’objectiu del qual és així mateix la reactivació econòmica i social del món rural. Es tracta d’un cercador específic de recursos que, a més de millorar el coneixement dels recursos rurals existents a la Comunitat Valenciana, permetrà la creació d’una plataforma digital que rastrejarà el lloc idoni per a emprendre, treballar, viure, invertir o visitar, per exemple.

Alumni Comparteix és una iniciativa d’Alumni UV que pretén crear sinergies entre els membres del col·lectiu i que aquelles persones que ho desitgen puguen compartir la seua experiència en temes claus, també amb la societat valenciana, aprofitant el vincle que uneix els membres com a antics alumnes i amics de la Universitat per a continuar creixent personalment i professionalment.

Links: