Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

Alumni UV arranca l’activitat del 2021 amb el Club de Lectura en castellà QUIJOTE

  • UV General Foundation
  • January 13rd, 2021
Siri Hustvedt. Foto de Wikimedia Commons. Autor: Hreinn Gudlaugsson.
Siri Hustvedt. Foto de Wikimedia Commons. Autor: Hreinn Gudlaugsson.

El col·lectiu Alumni UV ha arrancat l’any amb l’activitat lectora de cada mes: el Club QUIJOTE. El passat 12 de gener, el grup tornà a reunir-se en modalitat online per a debatre sobre una de les ficcions més aclamades de l’escriptora nord-americana Siri Hustvedt: ‘Elegía para un americano’ (2009).

Sota la direcció de l’Alumni Ana Garcia, els participants exposaren les seues impressions després de llegir una obra que deixa entreveure, inevitablement, tints biogràfics de l’autora com ara l’origen noruec de la família de la protagonista o la semblança entre el seu marit i Paul Auster, la parella de Hustvedt.

Inga ha perdut a son pare, i ella i el seu germà, Erik, troben una pista sobre un possible assassinat entre els documents del mort. La trama comença a desenvolupar-se ací i, al mateix temps, coneixem la realitat dels personatges: Erik és psicoanalista, especialista per tant en escoltar relats, mentre Inga és escriptora i va estar casada amb un altre escriptor, un autor de culte molt famós (com Hustvedt). El germà recentment divorciat i ella vídua des de fa cinc anys, ambdós hauran d’aprendre a conviure amb els seus propis secrets i relats.

L’autora
Novel·lista, assagista i poetessa, Siri Hustvedt va nàixer a la ciutat de Northfield (Minnesota) l’any 1955. És filla de pares noruecs i està casada amb l’autor de best-sellers Paul Auster. És experta en Literatura i la seua recerca tracta sobre la principal figura del realisme huitcentista anglés, Charles Dickens.

Ha estat nomenada doctora honoris causa per les universitats d’Oslo (Noruega), Stendhal-Grenoble (França) i Gutenberg-Mainz (Alemanya); i ha rebut diversos reconeixements al llarg de la seua carrera literària entre els quals destaca el Princesa d’Astúries de les Lletres 2019 per ser autora d’una obra basada en el feminisme, l’art i la ciència.

Amb aquesta lectura de Siri Hustvedt, el Club QUIJOTE d’Alumni UV ha encetat la programació d’activitats del 2021 que continuarà en febrer i en març amb les novel·les ‘La gente feliz lee y toma café’ d’Agnès Martin-Lugand i ‘Mañana tendremos otros nombres’ de Patricio Pron, respectivament.