Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

‘Cien años de soledad’, de Gabriel García Márquez, obri la temporada del Club de Lectura d’Amics

  • October 8th, 2014
Club de lectura

El Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València va començar, dimarts 7 d’octubre, el programa per al curs 2014-2015. Encetà la temporada el Premi Nobel de Literatura Gabriel García Márquez amb el debat sobre la seua novel·la ‘Cien años de soledad’.

Com és habitual, el Club es va reunir a la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València), a les 18 hores.

El llibre conta la història de la família Buendía al llarg de set generacions al poble fictici de Macondo. Ho fa fusionant fantasia i realitat. Primer la fundació del municipi, després el desenvolupament econòmic, polític i social del poble i, finalment, la seua decadència. Per a narrar aquesta història, considerada una obra mestra de la literatura hispanoamericana, García Márquez fa ús de tres grans temes universals: la solitud, l’incest i les malalties mentals.

L’escriptor colombià Gabriel García Márquez va guanyar el Premi Nobel de Literatura l’any 1982. La seua producció literària està relacionada amb el realisme màgic, gènere del qual la seua obra més representativa és, precisament, ‘Cien años de soledad’. García Márquez, que, a més d’escriptor, va ser guionista, editor i periodista, arribà a la fama tant pel seu enginy literari com pel seu pensament polític.

Per a participar en el Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes només cal ser membre del col·lectiu de la Universitat de València.

Dia: 7 d’octubre.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘Cien años de soledad’, de Gabriel García Márquez.

El pròxim Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes es reunirà el dia 4 de novembre per a debatre sobre la novel·la ‘El abuelo que saltó por la ventana y se largó’, de Jonas Jonasson, bestseller que llançà a la fama al periodista suec.

La participació en el Club de Lectura és gratuïta i exclusiva per als membres d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València, els quals han d’enviar un correu electrònic a amics@uv.es per a inscriure-s’hi.