Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

L’amor i la supervivència protagonitzen el Club de Lectura d´Amics i Antics Alumnes a l´abril, de la mà de Rosa Montero

  • April 2nd, 2014
Club de lectura

A l’abril ha tornat el Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes amb el debat entorn de la novel·la ‘Lágrimas en la lluvia’, de la periodista i escriptora madrilenya Rosa Montero. La reunió se celebrà al lloc habitual, la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’, dimarts 1 d’abril, a les 18 hores.

Per a participar-hi només cal ser membre del col·lectiu de la Universitat de València.

En aquesta ocasió, el Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes va aprofundir en una novel·la de supervivència, que porta a la reflexió sobre la moral política i l’ètica individual. Rosa Montero recupera en aquest llibre temes com l’amor, la necessitat de l’altre, la memòria i la identitat. En definitiva, narra la cerca d’un futur imaginari amb passió i fa ús de l’humor, una eina que l’autora considera necessària per a la comprensió del món que ens envolta.

Protagonitza el llibre la detectiu Bruna Husky. Es troba a Madrid l’any 2109. La seua missió, per la qual ha sigut contractada, és descobrir què ha ocorregut perquè s’haja deslligat la bogeria col·lectiva que du a la mort a qui la pateix. Sense adonar-se’n, es veu dins d’una complexa trama mundial per a modificar la història de la humanitat.

Rosa Montero recorre a la raó i la tendresa per a resoldre aquesta situació extrema i vertiginosa, plena de traïcions.

Autora de novel·la per a adults i juvenil, contes infantils, relats i assajos, el primer llibre de ficció que va escriure va ser una novel·la, ‘Crónica del desamor’, l’any 1979. Després va publicar desenes de novel·les i una d’elles arribà a la gran pantalla, ‘La hija del caníbal’ (1997), de la mà del cineasta i escriptor mexicà Antonio Serrano.

El treball literari de Rosa Montero ha estat reconegut des del 1984 amb el Premi Nacional de Periodisme, en la categoria de reportatges i articles literaris. També és Premi Primavera; Premi del Círculo de Críticos de Xile a la millor novel·la; Premi Qué Leer a la millor novel·la espanyola en dues ocasions; Premi Grinzane Cavour al millor llibre estranger publicat a Itàlia; i Premi Mandarache. Finalment, el 2010 la Universitat de Puerto Rico li va concedir el títol de doctora honoris causa.

Dia: 1 d’abril.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’. Carrer Galícia 1, València.
Llibre: ‘Lágrimas en la lluvia’, de Rosa Montero.

El pròxim Club de Lectura serà el 6 de maig i es posarà en comú la novel·la ‘La pell freda’, amb la qual l’antropòleg català Albert Sánchez Piñol va saltar a la fama.

La participació en el Club de Lectura és gratuïta i exclusiva per als membres d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València, els quals han d’enviar un correu electrònic a amics@uv.es per a inscriure-s’hi.