UV General FoundationUniversity of ValenciaCinema Logo del portal

'SORRY WE MISSED YOU' (KEN LOACH)

Belén Funes

Nits de Cinema 2020

SINOPSIS

Ricky, Abby i els seus dos fills viuen a Newcastle. Formen una família molt unida. Ricky ha passat d'una ocupació a un altra; Abby es dedica a cuidar a persones ancianes i gaudeix amb el seu treball. Malgrat treballar cada vegada més, són conscients que mai obtindran l'anhelada seguretat econòmica o tindran una casa en propietat.

 

Sorgeix llavors una oportunitat per a Ricky gràcies a la revolució de les aplicacions. La parella decideix apostar el tot pel tot. Abby embene el seu cotxe perquè Ricky es compre una furgoneta i es convertisca en repartidor per compte propi: per fi serà el seu propi cap. 

 

 

Belén Funes estudia cinema i audiovisuals en ESCAC, on es gradua en l'especialitat de direcció de ficció. Més tard viatja a Cuba per a cursar el màster de guió a l'escola EICTV (San Antonio de los Baños). Quan finalitza treballa com a auxiliar de direcció i script en diferents produccions.

 

L'any 2015 fa el salt a la direcció amb “Sara a la fuga”, Biznaga de plata al millor curt i al millor director en el festival de cinema de Màlaga. El seu segon curtmetratge titulat “La Inútil” s'estrena en SEMINCI i és nominat als X Premis Gaudí.

 

Amb el projecte del seu primer llargmetratge ingressa en el laboratori de desenvolupament de projectes del festival de cinema de Toronto TIFF. D'ací resulta “La hija de un ladrón” que s'estrena en la Secció Oficial en el Festival de Cinema de Sant Sebastià i s'alça amb la Concha de plata a la millor actriu per a Greta Fernández.

 

La pel·lícula competeix en festivals com Palm Springs Film Festival (LA), Les Arcs (França) o BFI (Londres). S'alça amb el Gaudí a millor pel·lícula en parla no catalana, millor guió i millor direcció. Més tard, guanya el Goya a la millor direcció novell.

 

Actualment, treballa en el guió del seu pròxim projecte, "Los Tortuga", per al qual acaba de rebre l'ajuda del Laboratori SGAE i els fons a desenvolupament de ICEC.

----

Estrena: 31/10/2019

Durada: 100 min.

Nacionalitat: Regne Unit - Françz - Alemanya

Direcció: Ken Loach

Intèrprets: Kris Hitchen, Debbie Honeywood i Alfie Dobson.

 

Nits de Cinema 2020 a FILMIN