UV General FoundationUniversity of ValenciaCinema Logo del portal

El Festival 10 Sentidos torna a La Nau de la Universitat amb un cicle de cinema els dies 10, 14 i 17 de maig

  • UV General Foundation
  • May 6th, 2021
Cartell del cicle de cinema de la Universitat per al Festival 10 Sentidos.
Cartell del cicle de cinema de la Universitat per al Festival 10 Sentidos.

L’Aula de Cinema de la Universitat de València participa en una nova edició del Festival 10 Sentidos, la cita amb les arts vives de la ciutat que enguany celebra el seu 10é aniversari amb el lema ‘Fronteres’. En aquest marc, el Servei de Cultura Universitària del Vicerectorat que dirigeix Ester Alba proposa un cicle de cinema “per a trencar fronteres” que tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau els dies 10, 14 i 17 de maig.

Segons explica la directora de l’Aula, la professora Áurea Ortiz, “globalitzat i hiperconnectat, el món actual es troba ple de fronteres: físiques, econòmiques, polítiques, socials i culturals; en aquest món les mercaderies i els diners es mouen sense problemes, però no les persones, sotmeses a murs, guàrdies fronterers, presons, racisme i explotació”. I afegeix: “Són fronteres plenes de mort i violència i, alhora, traspassades per l’esperança, la dels qui decideixen emprendre l’ardu viatge del sud al nord per a trobar una vida suposadament més fàcil. Pocs llocs del món mostren millor aquesta realitat que la nostra Frontera Sud, la que separa Àfrica i Europa, allí on el Frontex es desplega per a blindar l’Europa-Fortalesa”.

En aquestes reflexions es basa el cicle organitzat per la Universitat de València, ‘Cinema per a trencar fronteres’, durant el qual es projectaran tres pel·lícules de producció espanyola que recapaciten sobre “els punts de vista dels que volen eixir, dels que no volen que entren, i dels que van nàixer ací i no saben com enfrontar-se al que passa allí; i, en els tres casos, des d’Àfrica”, apunta Áurea Ortiz.

El primer dels films, dilluns dia 10, serà ‘A este lado del mundo’ (David Trueba, 2020). Des d’Àfrica, però en una ciutat espanyola allí enclavada, Melilla, es revela l’enorme i dramàtica diferència que suposa haver nascut a l’un o l’altre costat de la frontera. La projecció de la pel·lícula comptarà amb la presència en línia del director durant la presentació de la cinta i el col·loqui posterior.

Les altres dues pel·lícules, versaran sobre un mateix fil conductor mostrant les immenses dificultats d’un trajecte en el qual hi ha massa fronteres per a creuar: ‘Adú’ (Salvador Calvo, 2020), que es projectarà divendres 14, i ‘14 kilómetros’ (Gerardo Olivares, 2007), dilluns 17.

Totes les pel·lícules començaran a les 18:30 hores i les entrades es poden adquirir a través d’aquest enllaç.

Links: