General Foundation GeneralUniversity of ValenciaCultural Volunteering Logo del portal

S’obrin les inscripcions a Voluntariat UV amb tres propostes noves

  • Information and Promotion Service for Students - Blasco Ibáñez
  • October 13rd, 2022
Imatge Voluntariat UV.
Imatge Voluntariat UV.

Del 13 d'octubre a l'1 de novembre estan obertes les inscripcions a Voluntariat UV, proposta de la Universitat de València que pretén capacitar l’estudiantat en una visió crítica de la realitat, que tinga l’oportunitat de formar part de la seua transformació i contribuir a la creació d’una societat més justa i equitativa.

La iniciativa Voluntariat UV s’adreça a l’estudiantat de grau i postgrau i està formada per dues accions: la formació presencial, amb un bloc comú sobre els fonaments del voluntariat, i un bloc específic, que ha d’escollir l’estudiantat en la inscripció i que permet conèixer a fons els àmbits de cada voluntariat, i la posterior participació en alguna de les huit iniciatives de voluntariat que formen part del programa. D’entre aquestes propostes, sis són pròpies de la Universitat de València: sostenibilitat, diversitat, cultura, suport a l’estudiantat amb discapacitat, prevenció i intervenció en violència masclista i, com a novetat d’enguany, cooperació. A aquestes, se sumen dues propostes més, que s’han posat en marxa en aquesta edició en col·laboració amb AFEV i ACNUR, relacionades amb la mentoria social de menors i amb la promoció dels drets humans de les persones refugiades, respectivament.  

La proposta de Voluntariat UV en cooperació pretén involucrar l’estudiantat en els projectes de cooperació promoguts per la Universitat de València que busquen millorar la qualitat de vida dels països empobrits, així com participar en accions de sensibilització i educació per al desenvolupament i la ciutadania global. Per la seua banda, en el voluntariat en mentoria socioeducativa amb infants, adolescents i joves, que es realitzarà amb AFEV en el marc del projecte enTàndem, s’utilitza la mentoria com una ferramenta d’intervenció social per lluitar contra les desigualtats socials i l’exclusió educativa. Finalment, la tercera novetat d’enguany es realitza en col·laboració amb ACNUR. Mitjançant la metodologia d’aprenentatge-servei, es pretén generar un grup format i motivat en què cada persona compte amb coneixements i eines per posar en marxa accions i campanyes de sensibilització que incidisquen en les causes i conseqüències del desplaçament forçat de persones, la migració, el racisme i la xenofòbia.   

En la pàgina web de Voluntariat UV es pot consultar el detall de cadascuna de les propostes de voluntariat i el calendari de la formació. Per participa-hi, l’estudiantat de grau pot obtenir 1 crèdit ECTS per l’acció de formació i un número de crèdits variable depenent de la proposta de voluntariat en què s’implique. La inscripció és gratuïta i les places són limitades.   

El Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) en col·laboració amb les unitats, serveis i organitzacions promotors de cada voluntariat, és responsable de la coordinació d’aquesta iniciativa a la qual aporta una dilatada experiència en formació i promoció de la implicació en voluntariat de l’estudiantat de la Universitat.