UV General FoundationUniversity of ValenciaMartínez Guerricabeitia Collection Logo del portal

Seleccionats els projectes guanyadors del concurs d'emprenedoria en art contemporani i patrimoni cultural

  • June 1st, 2022
Image de la noticia

El projecte guanyador és Tales of Silwen, i ha sigut desenvolupat per Miguel Ángel Callejo, Andrés Garrote i Diego Pastor. El segon premi ha recaigut sobre Paral·ximple, ideat per Alba González i Débora Lendínez. Finalment. El tercer premi ha sigut per a VIU!ArtMarket, proposta de Yasmina Olivas i Nuria Collado.

El projecte seleecionado amb el primer premi del programa emprenedoria en art contemporani i patrimoni cultural, ArtEmprén, Tales of Silwen, que rebrà 5.000€, és una proposta de Miguel Ángel Callejo, Andrés Garrote i Diego Pastor, procedents del Grau en Enginyeria Informàtica, el Màster en Patrimoni: Identificació i Anàlisi de Gestió i el Grau en Física. Tales of Silwen és un videojoc gratuït de cartes col·leccionables el contingut de les quals és completament accessible, sense pagaments ocults i amb unes mecàniques de joc fàcils d'aprendre.

Paral·lela és el projecte guanyador del segon premi de ArtEmprén, dotat amb 2.500€, i ha sigut desenvolupat per Alba González i Débora Lendínez, estudiants del Grau en Història de l'Art. Paral·lela és una galeria d'art virtual amb un ampli catàleg d'obres i artistes on poder comprar directament o sol·licitar una assessoria de compra. Paral·lela ofereix un sistema de venda directe, immediat i còmode que permet gaudir d'una experiència virtual i amb transparència en els preus i informació del producte i el seu creador.

Finalment, la tercera proposta seleccionada, que també percebrà 2.500 €, ha sigut per a VIVO!ArtMarket, idea proposada per Yasmina Olivas i Nuria Collado, estudiants del Màster en Gestió Cultural. El seu projecte consisteix en una galeria d'art itinerant que organitza les seues pròpies fires en diferents ciutats. Dirigit tant a artistes emergents i estudiants d'art i disseny com a qualsevol persona interessada en la cultura, el disseny i les tendències, VIVO!ArtMarket suposa la creació de canals de venda efímers com ara esdeveniments, fires i markets.

Aquesta primera edició d'ArtEmpren compta amb el mecenatge de Banco Santander a través del Campus UVemprén-Santander Universidades. Un total de set equips participants van exposar les seues propostes el passat 19 de maig emprenedores en el camp de l'art contemporani i el patrimoni cultural davant la comissió d'avaluació que s'encarregà de dirimir quins són els equips guanyadors. 

Al llarg de les últimes setmanes, els equips participants en ARTemprén reberen formació en diferents aspectes relacionats amb l'emprenedoria per a ajudar a donar forma a les seues idees i poder convertir-les en negocis i empreses viables i competitives. 

La comissió avaluadora que va seleccionar els projectes guanyadors va estar composta per José Miguel Lorente, director territorial València-Múrcia de Banco Santander; Rafael J. García Martínez, director de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) de la Universitat de València; Lola Garzón, responsable acadèmica d’UVemprén; José Martín Martínez, professor del Departament d'Història de l'Art i director d'activitats de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia; i Jorge Sebastián Lozano, professor d'Història de l'Art i professor del títol propi de la Universitat de València d'Expert universitari en mercat i gestió d'art contemporani. A més, va participar com a assessora de la comissió Amparela Benlliure, professora del títol propi d'Expert universitari en mercat i gestió d'art contemporani i consultora en art.

En aquesta primera edició d’ARTemprén, el primer concurs universitari en emprenedoria en art contemporani i patrimoni cultural que se celebra a Espanya, s'han presentat un total de 20 projectes i 53 persones —29 dones i 24 homes—, de les quals han completat el programa formatiu els esmentats 7 equips, compostos per 17 persones —10 dones i 7 homes—. Entre les sol·licituds rebudes trobem estudiants de totes les àrees de coneixement: els graus en Història de l'Art, Enginyeria Telemàtica, Enginyeria Informàtica, ADE, Economia, Infermeria, Negocis Internacionals, Farmàcia, Física, doble grau en Dret i Ciències Polítiques; i els màsters universitaris en Història de l'Art, Gestió Cultural, Patrimoni Cultural, Biodiversitat, Nous Periodismes i Comunicació, Intel·ligència Artificial, Professorat d'Educació Secundària, Criminologia i Prevenció, així com doctorats en Història de l'Art, Geografia i Història i Educació, a més dels títols propis d'Expert Universitari en Startup Management i d'Expert Universitari en Mercat i Gestió de l'Art Contemporani.