General FoundationMusical Activities DepartmentUniversity of Valencia Logo del portal

Curs Masterclass de direcció d'orquestra III

  • May 1st, 2010
Orquestra

 

CURS MASTERCLASS DE DIRECCIÓ D’ORQUESTRA III

1 crèdit de lliure opció

  Professor: Yaron Traub
Durada: 10 hores.
Dates: de l’1 al 3 de maig de 2010.
Horari:
- dissabte 1 de maig, d’11 a 14 hores i de 16 a 19 hores.
- dilluns 3 de maig, de 18 a 22 hores.

Lloc: Sala Charles Darwin, de l’Auditori Interfacultatiu de la Facultat de Farmàcia del Campus de Burjassot

Nombre d’alumnes: Actius: mínim 5, màxim  8.
     Oients: màxim 40.

-Requisits:

Actius: 80% d’assistència. Els alumnes han de tenir com a mínim estudis acabats de Música de Grau Professional. Les persones interessades s’hi han de matricular com a alumnes oients aspirants a actius i presentar el curriculum vitae i una cinta de vídeo o DVD recent (de 20 minuts de durada) amb els enregistraments d’obres que hagen dirigit (assaig o concert), abans del 20 de març de 2010. La selecció dels alumnes actius es farà pública abans de l’1 d’abril de 2010. La selecció es farà per decisió inapel·lable del professor. En cas de no ser seleccionat, l’alumne o l’alumna se’n podrà donar de baixa com a oient abans del 10 d’abril de 2010 i recuperar les taxes de matrícula.

Oients: 80% d’assistència. Els alumnes han de tenir com a mínim estudis acabats de Música de grau mitjà.

Programa del curs:

Objectius: aconseguir que els alumnes milloren la tècnica de direcció aplicada amb orquestra, partint de l’anàlisi i l’estudi de les obres proposades.

Continguts: programació, anàlisi, assaig i direcció de l’obra següent:

Simfonia núm. 3 en mi b major, op. 55, de Ludwig van Beethoven.

Metodologia:

Classes teòriques d’anàlisi i programació i classes pràctiques amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

 

Preus de matriculació:

Actius:
Estudiants de la UVEG i membres del col·lectiu
d’Amics i Antics Alumnes de la UVEG:                                                                200 €
Públic en general :                                                                                                 240€

Oients:
Estudiants de la UVEG i membres del col·lectiu
d’Amics i Antics Alumnes de la UVEG:                                                                75 €
Públic en general :                                                                                                90 €

 

 

 

YARON TRAUB

És director musical i director titular de l’Orquestra de València des del 2005.

La seua carrera va enlairar-se el 1998 en ple apogeu del seu càrrec como a director associat de l’Orquestra Simfònica de Chicago, després d’erigir-se en guanyador del Premi Orquestral del Concurs Internacional de Direcció Kondrashin, a Amsterdam. Des d’aleshores ha estat al capdavant de prestigioses orquestres arreu del món, como la Filharmònica de Rotterdam, la Filharmònica de la Ràdio d’Holanda i la Filharmònica d’Holanda. Ha treballat amb regularitat a Espanya al capdavant de les orquestres sifòniques de Sevilla, Barcelona, Bilbao, Tenerife, Gran Canària, La Corunya i Astúries; ha fet gires per Austràlia en diverses ocasions, durant els últims anys, al capdavant de les orquestres sifòniques de Sydney, Melbourne, Adelaida i Perth. Altres orquestres que ha dirigit són la Filharmònica d’Israel i la Simfònica de Jerusalem, la Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra Gulbenkian, a Portugal, l’Orquestra Nacional de Lió, la Filharmònica d’Hèlsinki i l’Orquestra de Cambra St. Paul, als EUA.

Fill de Chaim Traub, antic concertino de la Filharmònica d’Israel, el 1993 i el 1994 treballà com a assistent de Daniel Barenboim al Festival d’Òpera de Bayreuth i, més tard, convidat per aquest, va assumir el càrrec de director associat amb l’Orquestra Simfònica de Chicago. En aquest lloc va romandre des del 1995 fins al 2000, dirigint l’Orquestra en nombroses ocasions en el seu cicle  d’abonament i en el conegut festival d’estiu de Ravinia.

Como a pianista, Yaron Traub ha participat en diversos festivals internacionals de música de cambra i ha dirigit alguns concerts per a piano de Mozart des del teclat.