General FoundationMusical Activities DepartmentUniversity of Valencia Logo del portal

L’Orquestra de València clou Serenates 2020 amb la Simfonia núm. 12 ‘L’any 1917’ de Xostakòvitx

  • UV General Foundation
  • July 4th, 2020
Ramón Tebar, director de l'Orquestra de València. Foto: Eva Ripoll.
Ramón Tebar, director de l'Orquestra de València. Foto: Eva Ripoll.

El festival Serenates, organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport, i l’Institut Valencià de Cultura, s’acomiadà el passat 3 de juliol amb l’esglaiadora Simfonia núm. 12 ‘L’any 1917’ del compositor rus Dmitri Xostakòvitx, que va interpretar per primera vegada l’Orquestra de València, sota la direcció del seu titular, Ramón Tebar, i que va ser enregistrada el 10 de maig de 2019 a la Sala Iturbi del Palau de la Música.

Precisament, l’auditori valencià ha estat una de les entitats col·laboradores del festival, i tal com va anunciar la seua presidenta i regidora de Cultura, Gloria Tello, en la roda de premsa de presentació del curs 2020-21, “la nostra Orquestra no faltarà la pròxima temporada a la seua cita amb el festival Serenates, fruit d’eixa profitosa i estreta col·laboració institucional que estem desenvolupant aquests anys, i que suposa un dels aspectes fonamentals per fer de la nostra ciutat una Music City”. De fet, aquest concert està programat per al 25 juny de 2021 dins del cicle ‘José Iturbi 125’ i dedicat a les figures d’Amparo i José Iturbi. Serà dirigit per David Gómez i intervindran els pianistes Carlos Apellániz i Óscar Oliver.

En aquest sentit, el vicerector de Cultura i Esports de la Universitat de València, Antonio Ariño, va agrair la participació de les nombroses institucions i entitats que fan possible l’organització de Serenates any rere any, com el Palau de la Música i la seua Orquestra, encarregada de cloure el festival del 2020, una edició històrica que ha estat realitzada íntegrament en format digital, adaptant-se així a la situació especial creada per la pandèmia de la covid-19.

El concert de l’Orquestra de València es pot veure gratuïtament en els canals YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i de l’Institut Valencià de Cultura, i en la plataforma MediaUni, des d’on a més es poden recuperar la resta d’espectacles emesos al llarg del festival.

Serenates 2020 ha comptat amb la col·laboració i patrocini de la Diputació de València, l’Ajuntament  de València  (Cultura, Joventut i Festes), Palau de la Música, Fundació Banc Sabadell, Caixa Popular, EASD València i Clemente Pianos.

Sobre ‘L’any 1917’
La Simfonia núm. 12 ‘L’any 1917’ va ser finalitzada el 1961 i està dedicada a la memòria de Vladimir Lenin. Es va estrenar l’1 d’octubre del mateix any a Leningrad, interpretada per la Filharmònica de la ciutat, dirigida pel llegendari Mravinsky. Basada en la vida de Lenin, es relaciona amb els fets ocorreguts a l’any 1917. 

Programa del concert de l’Orquestra de València

Links: