General FoundationMusical Activities DepartmentUniversity of Valencia Logo del portal

El Claustre de La Nau reuneix 180 cantores i cantors en un concert extraordinari de l’Orfeó Universitari de València

  • UV General Foundation
  • October 24th, 2022
L'Orfeó interpreta a La Nau el Carmina Burana juntament amb la Banda de Castelló i altres cors convidats.
L'Orfeó interpreta a La Nau el Carmina Burana juntament amb la Banda de Castelló i altres cors convidats.

El claustre de l’edifici històric de la Universitat de València va acollir, el passat 23 d’octubre, un concert extraordinari de l’Orfeó Universitari de València (OUV), dirigit per Francesc Valldecabres, en el 75 aniversari de la formació coral universitària més antiga d’Espanya. L’esdeveniment va reunir 180 cantores i cantors antics, nous i convidats per a interpretar el ‘Carmina Burana’ de Carl Orff.

El concert comptà amb les veus principals de Saray García (soprano), Pascual Andreu (tenor) i Fran García (baríton), acompanyats per la Banda Municipal de Castelló que dirigia Marcel Ortega, i la col·laboració de quatre agrupacions convidades: la Coral de la Universitat d’Alacant amb direcció de Shlomo Rodríguez, l’Orfeó de la Universitat Jaume I de Castelló amb Toni Planelles al front, l’Orfeó d’Aldaia dirigit per Fernando Taberner, i Veus Grans amb la directora Jenny Castro.

L'elecció del ‘Carmina Burana’ ve motivada per tractar-se “d’una obra de referència per al món coral i ben destacada en la història de l’Orfeó, estrenada a València per aquesta mateixa formació l’any 1960 amb gran acollida per la crítica del moment”, apuntava Valldecabres

La celebració d’aquest concert extraordinari s’enquadra en la vessant social del programa especial pel 75 aniversari de l’Orfeó, implicant no només a la plantilla actual que hi forma part del grup coral, sinó també a antics membres i de nous, així com aquelles institucions musicals que han volgut manifestar el seu suport al projecte coral valencià. “L'OUV es consolida així com a un dels grans dinamitzadors corals i culturals valencians”, afegia el seu director.

Com a colofó a la festivitat d’aquest aniversari, l’Orfeó oferirà el pròxim 20 de desembre, al Teatre Principal de València, un concert-homenatge que, amb el títol ‘Lux’, interpretarà juntament amb l’Orquesta Sinfónica de València en la part instrumental i la companyia Crea Dance Company de María Rovira, Premi Nacional de Dansa. Serà, en paraules del president de l’Orfeó Universitari de València, Pedro Díez, “el nostre reconeixement al record de les víctimes de la covid-19 i tot el personal sanitari de la província de València pel seu compromís i valor durant la pandèmia”.

L'any de concerts per a l’Orfeó finalitzarà amb el Concert de Nadal, previst en l’última setmana de desembre i que enguany comportarà una estrena absoluta.