General FoundationMusical Activities DepartmentUniversity of Valencia Logo del portal

L'Orquestra Filharmònica celebra les festes nadalenques a Gandia amb el tradicional Concert de Nadal

  • UVGandia
  • December 16th, 2022
Saluda final del concert a Gandia. Foto: Àlex Oltra.
Saluda final del concert a Gandia. Foto: Àlex Oltra.

El dijous 15 de desembre a les 19h i al Teatre Serrano va tindre lloc el tradicional Concert de Nadal. L'orquestra, baix la direcció de Beatriz Fernández Aucejo, va oferir un repertori tradicional, amb el ‘Concert per a clarinet núm. 1’ de Lindström interpretat pel clarinetiste Bernardino Assunçao Sales. Vora 500 persones assistiren a la cita.

S'acosten les festes nadalenques i amb elles les agrupacions musicals de la Universitat de València han preparat una sèrie de concerts que estan tenint lloc a partir d'aquesta setmana en les distintes seus universitàries. La cita a Gandiaf fou dijous 15 de desembre quan l'Orquestra Filharmònica de la Universitat va interepretar el tradional concert de Nadal. La cita va reunir prop de mig miler de persones que es van acostar al Teatre Serrano de Gandia per a escoltar la jove orquestra. El concert va comptar amb l'assistència d'Adela Cortijo, directora del Servei de Cultura Universitària de la Universitat, a més de José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, i un bona part de la corporació municipal.

Sota la batuta de la seua directora Beatriz Fernández, l'orquestra presentà un programa tradicional que es va iniciar amb la peça 'La bruixa del migdia' d'Antonin Dvorak per a interpretar, a continuació, el Concert per a clarinet número 1 'At the hills of Hampstead heath' amb Bernardino Assunçao Sales al clarinet. A continuació, s'interpretà 'Sleigh Ride'  i 'Typewriter' ambdues de Leroy Anderson.

El concert de Gandia és un dels huit que les quatre agrupacions de la Universitat de València preveuen per celebrar aquest Nadal 2022. La programació inclou actuacions de L'Escola Coral La Nau, que formen tres cors de xiquetes i xiquets de 4 a 16 anys; el Club Coral La Nau Gran, format per majors de 55 anys; l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, integrada per una plantilla de 80 joves músics; i l’Orfeó Universitari de València, que enguany commemora el 75 aniversari de la seua fundació, sent el grup coral més antic d’Espanya, es preparen per a celebrar el Nadal des d’aquest dilluns dia 12.