University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

La Nau acull una conferència sobre les deficiències institucionals i productives d’Espanya

  • May 23rd, 2019
Carlos Sebastián
Carlos Sebastián

El Paranimf de La Nau de la Universitat de València va acollir, el dia 14 de maig, la conferència dialogada ‘Millorar la governança perquè Espanya avance’ amb motiu de la publicació del llibre ‘Para que España avance’, de l’economista Carlos Sebastián, en el marc de l´Escola Europea de Pensament Lluís Vives.

L´acte comptà amb les intervencions de Juan Romero, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València, que va exercir de moderador, i amb Francisco Alcalá, catedràtic d’Economia de la Universitat de Múrcia.

En ‘Para que España avance’, Sebastián enumera les deficiències institucionals i productives amb la finalitat d’analitzar, des dels principals organismes polítics i econòmics espanyols, els problemes que impedeixen que Espanya millore la seua productivitat i la qualitat gerencial. A més, proposa solucions a través de línies de reformes factibles i que espera que es duguen a terme. “En descriure els diferents aspectes institucionals i reflexionar sobre la seua rellevància, vaig apuntant línies de reforma, factibles i de caràcter gradual, amb capacitat per a millorar el funcionament de l’economia i de no pocs aspectes de la nostra societat”, asegura en el llibre l’expert. Sobre aquests principis se celebrà la conferència dialogada.

Carlos Sebastián va ser catedràtic d’Economia de la Universitat Complutense fins a la seua jubilació en setembre del 2014. Va estudiar a la Universitat de Madrid, a la d’Essex, Regne Unit, (M.A. in Economics) i va ser Research Student a la London School of Economics. És autor de nombrosos llibres sobre macroeconomia, creixement econòmic i economia institucional. Va ser també director general de Planificació al Ministeri d’Economia amb Miguel Boyer i primer director de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (FEDEA). Actualment és vocal del Consell Assessor de l’AIREF i del Patronat de la Fundació ‘Hay Derecho’.

L’acte, emmarcat en la programació de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, va ser organitzat per l’Aula de Literatura de la Universitat de València, una iniciativa promoguda pel Vicerectorat de Cultura i Esport que té com a objectiu incentivar l’afició per la lectura i impulsar la creació i imaginació literària, tant en la comunitat universitària com en la societat.