University of Valencia logo Logo del portal

  • Memòria d'Activitats 2018

L'escriptora Esmeralda Berbel ofereix una conferència a La Nau

  • May 27th, 2019
Esmeralda Berbel
Esmeralda Berbel

La professora i escriptora Esmeralda Berbel va impartir el passat 23 maig un taller a La Nau i el dia 24 va oferir una conferència sobre escriptura creativa. Ambdues activitats, inscrites en la programació de l´Escola Europea de Pensament Lluís Vives, van tindre lloc a les Aules Seminari del Centre Cultural La Nau.

En el taller, l’escriptora Berbel proposà l’escriptura de peces narratives a partir de la lectura d’un fragment d’una novel·la o un conte, amb l’objectiu de tractar diferents tècniques de narració i compartir els aspectes més interessants de les creacions. A través de la comparació s’analitzaren les qualitats i l’originalitat personal així com el potencial per a poder millorar-ho.

En la conferència, Esmeralda Berbel va aprofundir en el material propi, en el contingut i en les històries que ens expliquen; en la creació de l’escriptura íntima i personal. Quin és el grau de ficció que interessa? Què cal escollir i com mostrar-ho?, són preguntes que per a la professora requereixen de valentia i d’escolta per a poder respondre-les. L’objectiu principal va ser el de transmetre amb precisió la importància i la dificultat de construir-se escrivint.

Esmeralda Berbel va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona (UB). És escriptora de nombroses novel·les, assajos, relats i contes, a més de docent en cursos d’escriptura creativa i cursos temàtics a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barceloní, a l’escola de teatre Laura Jou, Jessica Walker i a l’Escola de Cinema FX Animation. La seua labor literària ha sigut premiada per diverses associacions com ara els premis Ana María Matute, Montserrat Roig i Femení-Singular, entre uns altres.

Aquestes activitats s’emmarquen dins del cicle ‘Dones creadores’, organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives juntament amb el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, i la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València; i amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat pel Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com a un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. Amb l’Escola també col·laboren altres actors de l’Administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència; Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats; i Caixa Popular.

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy