University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

La rectora de la UV clou una exitosa edició de les “Jornades de la Universitat per la Integració”

  • December 5th, 2018
La rectora Mestre a un moment de la cloenda

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha sigut l’encarregada de tancar les “Jornades de la Universitat per la Integració” a la Facultat de Psicologia. L’acte ha comptat amb la presència de la degana de la Facultat, Mª Dolores Sancerni; el vicedegà d’Estudis, Antonio Ferrer; la directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD), Celeste Asensi; la magistrada del jutjat de violència de gènere número de 3 de València, Herminia Rangel, i el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria.

La rectora ha volgut mostrar el seu agraïment i reconeixement al l’equip de treball de la UPD així com a les associacions i entitats que participen i fan possible aquesta tasca de sensibilització. “Tenim molt clar que hem de fer visible la nostra voluntat de treball per una societat totalment inclusiva, i del servei que donem com a centre docent a estudiantat, PDI i PAS”, ha afirmat.

Mestre ha recordat que la Universitat de València és la universitat presencial amb major nombre d’alumnat amb discapacitat matriculat i que fa part important de les línies estratègiques de la institució acadèmica. “Som una universitat pública, i per tant ens devem a la societat; som responsables de fer una transferència social de coneixements que permeta eradicar la desigualtat de qualsevol tipus”, ha afirmat la rectora.

Enguany, sota el lema “Som iguals, som diferents”, les jornades s’han desenvolupat del 29 de novembre al 5 de desembre als campus de Blásco Ibáñez i Tarongers amb un gran èxit de convocatòria. Aquestes jornades es celebren any darrere any per a mostrar el ferm compromís de la Universitat amb la inclusió educativa i s’inscriuen en la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es celebra el 3 de desembre.

Per la seua banda, la directora de la UPD ha expressat la seua “satisfacció” per l’assistència nombrosa de públic a les jornades. “Hem aconseguit el nostre objectiu i, a més, el 80% del públic que ha assistit a les jornades formava part de l’estudiantat, el que reforça la nostra voluntat de sensibilitzar a la comunitat universitària en matèria de discapacitat”, ha matisat Asensi.

Al llarg de la setmana s’han fet tallers de formació, ponències d’experts, experiències personals i activitats de sensibilització. La jornada de dimarts va comptar amb una sala d’actes de la Facultat de Pscologia plena amb una jornada dedicada a la inserció laboral i l’exposició de casos pràctics d’estudiantat de la Universitat. “Ningú està lliure de patir al llarg de la seua vida una malaltia que es puga convertir en una discapacitat”, ha recordat la directora de la UPD, per això ha senyalat la importància de “prendre consciència”.

L’acte de cloenda ha estat precedit per una taula redona on s’ha tractat la violència de gènere i la discapacitat i una ponència de la magistrada Rangel on ha exposat la seua experiència professional tractant aquestos temes.

Campanya #masQservicios Red SAPDU

L´any 2009 les universitats van crear la Xarxa dels Serveis de Suport a les Persones amb Discapacitat en la Universitat (Red SAPDU) de la qual també fa part la Universitat de València.

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la Red SAPDU llança la campanya #masQservicios, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància del treball en xarxa que realitza.

La Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, gestionada des de la Fundació General de la Universitat de València, s’ha consolidat com a servei de suport a les persones amb discapacitat a l’entorn universitari des de la seua creació fa más de 25 anys.