University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Unes jornades analitzen a Gandia el dret civil i el valencià en la societat digital

  • UV General Foundation
  • October 5th, 2019
Imatge de les jornades a Gandia sobre dret civil i internet.
Imatge de les jornades a Gandia sobre dret civil i internet.

UVgandia va organitzar, amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, i l’Ajuntament de Gandia, les jornades ‘El dret civil i la llengua dels valencians en l’època d’internet’, que van tindre lloc al Centre Internacional de Gandia els dies 3 i 4 d'octubre.

Aquestes jornades reuniren expertes i experts que analitzaren la relació entre el dret civil i l’ús de la llengua valenciana en l’entorn digital, és a dir, en internet.

Coordinada i moderada per Inmaculada Cerdà, tècnica lingüística de la Diputació de València, la jornada de dijous se centrà en ‘L’ús del valencià en l’era d’internet’. Cerdà va obrir els continguts del dia amb una primera ponència sobre ‘Autonomia i federalisme de les llengües de l’Estat’, a qui va seguir la intervenció del conseller Rubén Trenzano al voltant de l’estat actual de la política lingüística valenciana. Finalitzà la primera jornada amb un debat entorn d’Internet i el futur del valencià.

La vesprada de divendres va estar dedicada al ‘Dret civil valencià en l’actual societat digital’. Sota la coordinació d’Isabel Santapau, lletrada de l’Ajuntament de Gandia, la jornada arrancà amb una primera ponència a càrrec del catedràtic de la Universitat de València Francisco Blasco, qui parlà sobre ‘Autonomia, autogovern i dret civil valencià’. La segona conferència, titulada ‘Reivindicació del Consell i les Corts pel dret civil valencià’, comptà amb les intervencions de la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, i del professor de la Universitat de València Ferran Garcia Mengual.

A continuació, hi hagué una tercera ponència que anà a càrrec de Patricia Boix, lletrada Major del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana. Boix s’endinsà en ‘La funció consultiva sobre la legislació foral valenciana’.

Va cloure les jornades una mesa-debat sobre ‘Dret civil en l’actual societat digital’, en la que hi participaren els ponents Blasco, Pérez Seguí i Boix, moderats pel degà de la Facultat de Dret de la Universitat de València, Francisco Javier Palao, director de la Càtedra de Dret Foral Valencià.

Links: