University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Demos 2019 reivindica els ODS i el compromís de les fundacions en la lluita contra el canvi climàtic

  • UV General Foundation
  • December 4th, 2019
El president d'AEF, Javier Nadal (esquerra), i el gerent de la FGUV, Cristóbal Suria.
El president d'AEF, Javier Nadal (esquerra), i el gerent de la FGUV, Cristóbal Suria.

L’Associació Espanyola de Fundacions (AEF) ha celebrat aquest dimarts, 3 de desembre, a la Fundació Germán Sánchez Ruipérez (Casa del Lector de Madrid) la tercera edició de DEMOS 2019, el Fòrum de Fundacions i Societat Civil, que enguany ha comptat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a eix transversal. La jornada va donar inici amb la Cimera del Clima, demostrant el ferm compromís del tercer sector en la lluita contra el canvi climàtic i, al llarg del dia, van tindre lloc més de 40 ponències, activitats i tallers.

En les ponències inaugurals es va fer una crida a la responsabilitat de les fundacions per a promoure i liderar un canvi de valors i la transició cultural cap a un món més sostenible i al reeixit compliment dels ODS.

En el marc de #Demos2019, per la vesprada va tindre lloc el lliurament dels IV Premis AEF, que enguany han distingit María Entrecanales Franco i Ana Varela Entrecanales, en la categoria d’Iniciativa Filantròpica; la Fundació Alimerka, en la categoria de Col·laboració; la Fundació Entreculturas, en la categoria d’Innovació Social; i la Fundació Bancària “la Caixa”, en la categoria de Comunicació.

La Fundació General de la Universitat de València ha sigut partícip de la trobada anual de les fundacions espanyoles la fi de la qual és promoure nous projectes i línies d’acció que donen resposta a les necessitats actuals de la societat des d’una perspectiva innovadora.

Segons va assenyalar el president del Consell Autonòmic de Fundacions de la Comunitat Valenciana i gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, “Demos és el gran fòrum de les fundacions espanyoles, un lloc de trobada que ens permet posar en comú fortaleses i febleses, aprendre i millorar procediments, optimitzar recursos i, per tant, comptar amb una major garantia d’èxit en la nostra comesa: el desenvolupament de la societat civil. A més, ens preocupa el compliment de l’Agenda 2030 i dels seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i, nosaltres, les fundacions, per la nostra pròpia naturalesa, som responsables de vetlar per això. En definitiva, Demos 2019 ha suposat un pont crucial entre el sector fundacional i la societat, depositària de totes les nostres iniciatives i accions”.

Demos 2019 s’ha emmarcat en el #GivingTuesday, un moviment a nivell global que coincideix amb la celebració de l’esdeveniment, el 3 de desembre, i cerca incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’Associació Espanyola de Fundacions és entitat col·laboradora.

Images: