University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Serenates 2020 recupera deu anys del festival amb un muntatge digital de música i dansa

  • UV General Foundation
  • July 1st, 2020
Un moment de l'espectacle 'La consagració de la primavera' (2013) al claustre de La Nau.
Un moment de l'espectacle 'La consagració de la primavera' (2013) al claustre de La Nau.

El festival Serenates 2020 recuperà, el passat 30 de juny, 10 anys de l’històric certamen musical organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Esport, i l’Institut Valencià de Cultura (IVC). Ho va fer mitjançant l’emissió d’un muntatge digital que recopilava les produccions pròpies realitzades entre els anys 2011 i 2019. Amb el títol ‘Deu anys de Serenates. Formació, creació i innovació’, es va veure en ‘streaming’ a través dels canals YouTube dels coorganitzadors, Centre Cultural La Nau i IVC, i de la plataforma MediaUni.

Segons explicaren des de l’organització universitària, en els darrers 10 anys, Serenates ha posat en marxa diferents produccions pròpies amb tres objectius clarament marcats: la formació, la creació i la innovació, per la qual cosa aquests espectacles han comptat sempre amb la participació de les agrupacions universitàries: l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, l’Orfeó Universitari de València i el Grup de Dansa de la Universitat de València, juntament amb estudiantat d’uns altres centres d’ensenyaments artístics.

El muntatge ‘Deu anys de Serenates. Formació, creació i innovació’ recull així una selecció de fragments dels espectacles ‘Peer Gynt: música per a ombres i orquestra’ (2011), ‘La consagració de la primavera’ (2013), ‘La setena parada: viatge musical entre cultures en set moviments’ (2016), els ballets ‘Les biches’ de Poulenc i ‘Parade’ de Satie (2017), ‘Reinterpretant la tradició: músiques i coreografies’ (2018), i ‘4’ i ‘African Passion by J.S. Bach’ (2019).

Serenates en juliol
Durant la primera setmana de juliol, el festival continuarà, en primer lloc, amb l’actuació de Cafè de Fel aquest dimecres dia 1. L’espectacle és un tàndem de poesia de vers lliure en valencià i música jazz, a càrrec de tres dones, que acosten la història del jazz a través de les capdavanteres que van trencar els motles i transmutaren els estereotips de gènere.

Dijous dia 2, seguirà la música jazz amb joves promeses valencianes. Es tracta del concert de la Jove Big Band Sedajazz, dirigida per Francisco A. Blanco Latino. Vint-i-tres joves músics protagonitzen aquest concert que es va enregistrar en directe en gener del 2020 en La Mutant i ara formarà part de la programació de Serenates.

Serenates 2020 s’acomiadarà divendres, 3 de juliol, amb l’Orquestra de València, dirigida per Ramón Tebar, amb un concert enregistrat en maig del 2019, amb la grandiosa ‘Simfonia núm.12’ de Xostakòvitx qui la va titular ‘L’any 1917’, l’inici de la revolució soviètica.

Tots els concerts s’emeten de manera gratuïta en els canals YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i de l’Institut Valencià de Cultura, i en la plataforma MediaUni de la Universitat de València, a les 20 hores. A més, des d’aquests mateixos canals es poden recuperar els espectacles posteriorment.

L’edició d’enguany compta amb la col·laboració i el patrocini de la Diputació de València, l’Ajuntament de València (Cultura, Joventut i Festes), el Palau de la Música, la Fundació Banc Sabadell, Caixa Popular, EASD València i Clemente Pianos.

Links: