University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Participants d’UVcapacitas narren la seua experiència en el programa d’inserció de persones amb discapacitat

  • UVjob
  • September 7th, 2020
 

“Es presenten davant meu nous reptes professionals”. Així es pronuncien alguns dels participants d’UVcapacitas, el programa universitari orientat a millorar la inserció laboral de les persones amb discapacitat, organitzat per la Universitat de València en col·laboració amb Banco Santander.

Desenvolupat per la Fundació General de la UV, a través d’UVocupació, el programa UVcapacitas està a punt de concloure i ja es poden percebre els seus primers resultats. María Cinta, una de les participants, apunta: “El curs m’ha ajudat en molts nivells. He descobert noves funcionalitats que m’estan resultant molt interessants”. A més, destaca que els companys “són fantàstics” i que la coach que els ha guiat “ha estat molt pendent”. “És una persona molt implicada amb el nostre aprenentatge, sempre disposada a ajudar-nos”, matisa.

UVcapacitas és un programa universitari, iniciativa del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, adreçat a l’estudiantat i a persones titulades amb certificat de discapacitat amb l’objectiu de millorar la seua inserció professional. Els 33 participants han realitzat tres sessions de coaching individual; un curs de LinkedIn, eixides professionals i comunicació efectiva; un taller de coaching grupal i una sessió de speed networking amb empreses.

Arran de la pandèmia de la COVID-19, el programa s’ha adaptat a les noves circumstàncies sense perdre de vista el seu objectiu i les seues característiques inicials. “El fet que siga online no està resultant un impediment per a l’aprenentatge”, comenta Julia Castro. La participant, a més, parla així d’UVcapacitas: “El curs m’està oferint una gran quantitat d’eines que estic segura revertiran en una millora del meu desenvolupament professional. A més del que estic aprenent, vull aconseguir noves metes professionals que ja ni me n’haguera plantejat. Es presenten davant meu nous reptes professionals i tot gràcies a programes i cursos com aquest”.

També ha resultat un programa molt complet a nivell personal per a Laura Querol: “M’està resultant de molta ajuda per a conéixer la sofisticada xarxa LinkedIn, motivar-me i traure el millor de mi”; i per a Salvador Santacreu: “Personalment, m’està aportant molt més valor i autoestima”. Salvador afegeix, a més, la importància del valor humà: “Els professionals estan sempre per a ajudar-nos, la comunicació és fluida i se sumen moltes qualitats a cada perfil dels diferents alumnes que componen aquest projecte”.

Per la seua banda, a Francisco Javier Uhden, UVcapacitas li ha obert ja les portes del món professional: “M’està ajudant amb les ofertes d’ocupació i m’ha donat l’oportunitat de tindre una entrevista de treball amb la qual estic molt il·lusionat”, comenta. Laura Garrigós qualifica el projecte de “genial i molt interessant” i reconeix que li ha ajudat “a millorar i saber què fer en els treballs”.

Finalment, Diana Juárez afirma que UVcapacitas “és una gran oportunitat per a adquirir nous coneixements i eines, per a millorar i ampliar horitzons, i connectar amb altres persones amb discapacitat en la cerca d’una oportunitat laboral”. “Em sent molt afortunada”, conclou.