University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

El Centre Cultural La Nau de la Universitat acomiada l’exposició sobre el món del còmic ‘Comando DDT contra els vampirs’

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • November 18th, 2020
 

Últims dies al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València per visitar l’exposició ‘Comando DDT contra els vampirs. El còmic de gènere espanyol: de l’escola de Bruguera a Manuel Benet i Sergio Bleda’, que es va inaugurar el passat mes de setembre amb motiu de les IX Jornades del Còmic de València. La mostra, que ha estat oberta amb totes les mesures sanitàries per adaptar-se a la covid-19, ha estat visitada per més de 4.000 persones.

L’exposició està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València i l’Aula de Còmic de la Universitat de València, amb la col·laboració d’ASOVALCOM  (Associació Valenciana del Còmic) i el Museu del Còmic i la Il·lustració de Barcelona, entre altres.

L’exposició, que acull la Sala Estudi General de la Nau, arreplega la importància del còmic de gènere en la historieta espanyola, des dels còmics humorístics de l’escola Bruguera dels anys 50 i 60 fins al còmic d’autor que es desenvolupa a partir dels 90, passant pel gènere d’aventures que als anys 70 va popularitzar a tot Europa una generació d’autors que, des de les agències artístiques, van veure la seua autoria silenciada.

Els visitants es retroben amb autors com Cifré, Conti, Vázquez, Escobar o Peñarroya, fins i tot poden veure la primera pàgina dibuixada per Francisco Ibáñez per a la seua popular sèrie ‘Mortadelo i Filemón’. El còmic d’aventures està representat per l’obra del valencià Manuel Benet, l’obra del qual va tenir gran èxit a països com el Regne Unit, Alemanya o Suècia. Finalment, el còmic d’autor està representat per Sergio Bleda, de gran èxit a Espanya i a Europa.

“El que hem volgut amb aquesta exposició és convidar la gent a recuperar la cultura popular; a recuperar els còmics que sempre han estat als quioscos, aquell concepte de l’aventura, de l’humor, que sempre ha acompanyat els còmics, els còmics de tota la vida, i veure com ha anat evolucionant al llarg del temps i continua sent completament vigent”, declara el comissari d’aquesta exposició, professor i responsable de l’Aula de Còmic de la Universitat de València, Álvaro Pons.

El Canal YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat permet accedir al vídeo realitzat sobre l’exposició per la institució i també a les entrevistes celebrades amb motiu de les IX Jornades del Còmic de València.