University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Jornada a Gandia sobre el silenciament i la feminització de les cures

  • UVGandia
  • March 11st, 2021
Els participants en la jornada sobre feminització de les cures.
Els participants en la jornada sobre feminització de les cures.

El passat 10 de març, i en el marc de la Universitat d'Hivern celebrada a Gandia, va tindre lloc aquesta jornada que exposava el silenciament i la feminització de les cures. La jornada, que es va poder seguir de forma presencial i en línia, fou d'inscripció gratuïta.

El passat 10 de març es va celebrar a Gandia la jornada 'La feminització de les cures', coordinada pel catedràtic d'Ètica Cívica Agustín Domingo i emmarcada dins de la programació de la Universitat d'Hivern organitzada pel Centre Internacional de Gandia de la UV amb el suport de l'Àrea d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de Gandia. 

La jornada comptà amb dues parts. La primera d'elles va incloure  una primera intervenció a càrrec d'Elena Cantarino, vicedegana de Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la UV, qui va parlar sobre 'Ètica i Feminisme. El rostre femení de la justícia. Passat, present i futur del moviment feminista'; i una segona xarrada per part de Yolanda Ruíz, directora de la Càtedra Scholas Occurrentes UC, qui va parlar sobre 'El rostre femení de l'educació. Dona i educació integral (mans, cor, cap). Intel·ligència maternal i intel·ligència emocional'.

Mentre, la segona part va anar a càrrec del catedràtic de Filosofia Moral Agustín Domingo, qui tractà sobre 'La riquesa invisible de la cura. De la invisibilitat privada a la visibilització pública. De la cura instrumental i tècnica a la cura generativa'. 

Aquesta jornada es va realitzar, com ja és habitual, en modalitat híbrida: es podia assistir tant de manera presencial com en línia.

Links: