University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

El realisme espanyol de Juan del Val, a debat en el Club QUIJOTE de lectura organitzat per Alumni UV

  • UV General Foundation
  • May 5th, 2021
Juan del Val.
Juan del Val.

El Club QUIJOTE de lectura en castellà, organitzat pel col·lectiu Alumni UV, ha estat dedicat aquest mes al realisme espanyol a través de la novel·la de l’escriptor Juan del Val. Sota la direcció de l’Alumni Ana Garcia, el grup es va reunir el passat dia 4 en modalitat online per a posar en comú l’obra ‘Candela’, Premi Primavera 2019.

Es tracta d’una novel·la de personatges, tots ells molts diferents i cadascú amb els seus problemes particulars. Però, el més important és que resulten tan reals com la mateixa vida. ‘Candela’ és un relat de la vida real, d’a prop, de les relacions socials, de la gent que conviu diàriament i acaba esdevenint en una única família sense tot just adonar-se’n.

Candela és el personatge principal, una dona de 40 anys que regenta un bar juntament amb sa mare i la seua àvia, i és la vida del bar la vida de Candela: el temps que corre, les persones que li envolten...

En aquesta història conflueixen tres generacions, fonamentals per a conéixer realment la construcció del personatge de Candela amb les seues pors, els seus pensaments, els seus desitjos i els seus errors.

L’autor
El madrileny Juan del Val (1970), a més d’escriptor, ha treballat com a guionista, director, presentador, i productor de ràdio i televisió en diversos mitjans espanyols com ara RNE, TVE, l’antiga radiotelevisió valenciana, Antena 3, Telecinco i Melodía FM.

Fins ara ha publicat tres novel·les: va debutar amb ‘Parece mentira’ el 2017; va guanyar el Premi Primavera 2019 amb ‘Candela’ i el passat mes de gener va llançar ‘Delparaíso’, una història que narra els secrets d’una urbanització de luxe i que ha acabat situant a Del Val com a un dels autors de referència actuals.

Les lectures del Club QUIJOTE, aquest segon trimestre, començaren en abril amb la versió en castellà de la novel·la ‘Alguien como tú’ de Xavier Bosch, Premi Ramon Llull 2015, i finalitzaran el pròxim 8 de juny amb ‘El colibrí’, obra de l’italià Sandro Veronesi que va guanyar el Premi Strega 2020.

El Club de Lectura QUIJOTE d’Alumni UV és un col·lectiu cultural i lúdic que organitza reunions online en les quals debat el primer dimarts de cada mes sobre la lectura d’una novel·la diferent. L’accés és gratuït per als membres Alumni i s’han d’inscriure a través del correu alumniuv@uv.es

Links: