University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Alumni UV visita l’exposició ‘Nocturnes’ al claustre de La Nau

  • UV General Foundation
  • January 19th, 2022
Adolfo ZERKOWITZ: Rambla de Canaletas a boqueta nit. Cinema Capitol. Barcelona, 1928. Arxiu Adolfo Zerkowitz.
Adolfo ZERKOWITZ: Rambla de Canaletas a boqueta nit. Cinema Capitol. Barcelona, 1928. Arxiu Adolfo Zerkowitz.

Alumni UV va organitzar, en col·laboració amb Voluntariat Cultural UV, una visita guiada, el passat 18 de gener, a l’exposició ‘Nocturnes. Mentre la ciutat dorm. 1900-1960’ que s’exhibeix al claustre (primer pis) del Centre Cultural La Nau fins el 27 de febrer. L’activitat, iniciativa del col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València, va ser gratuïta i oberta a tota la comunitat universitària i a la societat.

“De la mà dels voluntaris culturals de la Universitat, ens acostarem a un homenatge a la vida nocturna a les principals ciutats d’Espanya de la primera meitat del segle XX”, assenyalaven des del col·lectiu universitari. I és que ‘Nocturnes’, és “una invitació a recórrer els seus carrers i endinsar-se en les seues tavernes, cafés, cinemes o teatres gràcies a les fotografies que els nostres reporters tan hàbilment van saber captar a la llum del magnesi”, explicava la comissària de la mostra per la seua banda, Lucía Laín.

Els autors que signen les fotografies d’aquesta exposició es remunten als primers mestres del fotoperiodisme com ara Alfonso, Cortés i Santos Yubero a Madrid; Brangulí, Gaspar, Sagarra i Torrents a Barcelona; Pacheco a Vigo; o el fotògraf i editor Lucien Roisin, que va recórrer amb la càmera tot el territori espanyol.

Links: