University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Nit de swing a La Nau amb Dómisol Sisters

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • June 30th, 2022
Dómisols Sisters i una parella ballant durant l'actuació a La Nau.
Dómisols Sisters i una parella ballant durant l'actuació a La Nau.

Dómisol Sisters va rememorar dimarts 28 de juny les grans nits dels salons de ball dels anys 30 i 40, en el marc del Festival Serenates, que se celebra en el Claustre del Centre Cultural La Nau fins al 2 de juliol.

Enguany es commemora la 35a edició de la iniciativa organitzada per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura que utilitza el claustre com a marc d'un festival d'estiu nocturn. La majoria dels concerts del Festival Serenates (#Serenates2022) seran a les 22.00 hores en el claustre de La Nau i les entrades, a un preu simbòlic de tres euros, es poden adquirir en la pàgina web http://www.latenda.es/entrades.

‘Dancin’ with Dómisol Sisters és una proposta que homenatja les grans nits dels salons de ball de l'Amèrica dels anys 30, 40, i 50, com són Cotton Club o Savoy. Amb una gran posada en escena, Dómisol Sisters va presentar en la Nau el seu tercer treball en el mercat, que recull una acaronada selecció dels temes més ballables de l'època daurada del swing amb l'objectiu d'animar-nos a alçar-nos de la cadira. Prèviament, a les 19 hores, a la Sala Matilde Salvador, va hi haure un taller gratuït de lindy hop.

Actualment, Dómisol Sisters està de gira presentant el seu tercer treball Smile, un viatge plantejat des del confinament que tots hem patit per la COVID. La banda va nàixer a València en 2011 amb el desig de recrear, amb arranjaments propis, els ritmes i melodies de l'Amèrica del Nord durant els anys 30, 40 i 50. Havent actuat en reconeguts festivals de jazz com el Festival de Jazz de San Javier o el de València, les seues actuacions es caracteritzen pel dinamisme i energia optimista i divertida que aconsegueix traslladar en l'Era daurada del swing.

D’altra banda, caldria remarcar col·laboracions realitzades pel grup com ha sigut amb la ‘UJI Big Band’, de Castelló dirigida per Ramon Cardo, ‘La Jove Big Band de Sedajazz’ juntament a músics de renom com pot ser Perico Sambeat, Jesús Santandreu, Vicente Macián, entre altres.

Durant la seua trajectòria, Serenates, coproduït per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, ha tingut un èxit rotund i compta amb la col·laboració de la Diputació de València, l'Ajuntament de València a través del Palau de la Música de València, la Diputació de València, la Fundació Banc Sabadell, la Fundació Bancaixa, l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València, i el projecte Women’s Legacy.

Images gallery