University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Alumni UV s’endinsa en la història més antiga de Godella

  • UV General Foundation
  • November 28th, 2022
L'Ermita de Godella.
L'Ermita de Godella.

Alumni UV va organitzar, en el marc d’activitats del programa gratuït Alumni Comparteix, una visita a Godella el passat dia 26 de novembre per a recórrer la part més antiga del municipi, el Castell i l’Ermita. La visita va serà guiada per l’Alumni Josep Vicent López Gil, president del Taller d’Història Local d’aquesta població de l’Horta Nord.

La visita començà a la plaça de Santa Magdalena Sofia, popularment coneguda com Plaça del Castell o del Molí. Des d’ací, l’enclavament més antic del poble, s’inicià el recorregut per a acabar a l’Ermita, l’única que a hores d’ara hi ha. 

En els seus orígens, aquesta ermita estava situada fora del casc urbà, però el creixement constant de la localitat l’ha deixada ubicada al mateix centre geogràfic del poble.

La visita es va realitzar a peu en exteriors i es va recórrer una distancia d’uns 2,5 quilòmetres.

Guia i historiador local
Josep Vicent López Gil va ser l’Alumni que guià aquesta visita per la Godella centenària. Actualment, és president del Taller d’Història Local de Godella, el qual es va constituir com a associació el 1995. El seu objectiu és promoure la investigació i divulgació de la història i de qualsevol altre aspecte relacionat amb Godella, així com promoure la conservació, l’estudi i la divulgació del patrimoni del municipi. Aquest taller també ha creat un fons arxivístic municipal.

Alumni Comparteix
Alumni Comparteix és una iniciativa d’Alumni UV que requereix la implicació dels membres del col·lectiu. Acull xarrades, tallers, classes magistrals, cursets, etcètera, proposats i impartits pels mateixos Alumni. Totes les activitats estan dirigides als membres del col·lectiu i la participació és gratuïta.

L'objectiu d’aquest projecte és crear sinergies entre els Alumni i que aquelles persones que ho desitgen puguen compartir la seua experiència en temes claus, aprofitant el vincle que uneix els membres com a antics alumnes i amics de la Universitat per a continuar creixent personalment i professionalment.

Links: