University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Miquel Navarro posa en valor la figura d'Antonia Mir en una conferència al Centre Cultural La Nau

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • March 8th, 2023
Un moment de la participació de Miquel Navarro en l'Escola de Pensament a La Nau.
Un moment de la participació de Miquel Navarro en l'Escola de Pensament a La Nau.

El pintor i escultor Miquel Navarro va presentar, el passat 7 de març, a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau una semblança de la pintora Antonia Mir, per a donar a conéixer la seua figura com a artista i el seu paper en el mecenatge de les belles arts.

El Centre Cultural La Nau va acollir l'activitat ‘Semblança d'Antonia Mir’, organitzada per l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Servei de Cultura Universitària, on l'artista Miquel Navarro va posar en valor l'obra i labor com a mecenes de la pintora valenciana.

En paraules del mateix Miquel Navarro, “en l'obra d'Antonia Mir hi ha una aproximació sempre elegant i aristocràtica a una realitat a la qual aporta la seua noble mirada. Antonia Mir, sense unes regles fixes i sovint d'una manera espontània, que també podríem dir natural, confereix a les coses pròximes del món una sensibilitat especial”.

La labor d'Antonia Mir no sols es limita a la pintura, sinó que també ha tingut un important paper com a mecenes de la cultura. Com destaca Miquel Navarro, “és admirable la seua labor de mecenatge. El seu suport continuat a les Belles arts es plasma amb la seua pròpia Fundació i amb un bell museu a la seua ciutat natal, Catarroja”.

Antonia Mir Chust (Catarroja, 1928) és membre de l'Acadèmia de Belles arts de Sant Carles de València. Graduada en Pintura per l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Carles de València, es va llicenciar en Belles Arts també a València. Becada a la Casa de Velázquez de Madrid, i per la Direcció General de Relacions Culturals per a estudiar a l'Escola de Metiers d’Art i a l'Escola de Belles Arts a París. Va completar la seua formació en gravat en la Scuola Internacional de Venezia.

Ha desenvolupat la seua activitat docent en centres d'ensenyament mitjà com a catedràtica de dibuix, i ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives d'àmbit internacional. Destaca la seua presència a Madrid, Venècia, Lisboa, París, Nova York i Brussel·les. Així mateix, ha sigut distingida amb diversos reconeixements com la Medalla de la Universitat de València o el Premi Senyera de Pintura de l'Ajuntament de València.

Sobre Miquel Navarro
Miquel Navarro és un reconegut escultor valencià nascut en 1945 a Mislata, València. Va estudiar Belles Arts en la Universitat Politècnica de València i va començar la seua carrera artística en la dècada de 1960.

Al llarg de la seua carrera, Navarro ha creat nombroses escultures, instal·lacions i projectes arquitectònics a Espanya i a l'estranger. La seua obra es caracteritza pel seu interés a explorar la relació entre l'ésser humà i l'entorn urbà, utilitzant materials com el ferro, el bronze i l'acer tallen.

Navarro ha sigut guardonat amb nombrosos premis al llarg de la seua carrera, incloent-hi el Premi Nacional d'Arts Plàstiques en 1986 i el Premi Valencià d'Art Gràfic en 2006. La seua obra es troba en importants col·leccions públiques i privades, com el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, l'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern) i la Fundació Juan March.

A més de la seua carrera com a escultor, Navarro també ha treballat en projectes de disseny i ha col·laborat amb arquitectes en la creació de projectes urbans. És un artista compromés amb la societat i ha participat en nombroses iniciatives per a fomentar l'art i la cultura en la comunitat.