Logo de la Universitat de València Logo The Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) Logo del portal

L'estratègia HRS4R és una eina posada en marxa per la Comissió Europea per a donar suport a les Institucions de Recerca en l'aplicació dels principis de la Carta europea de l'investigador i del Codi de conducta per a la contractació d'Investigadors (C&C):

  • La Carta Europea de l'Investigador reuneix una sèrie de principis sobre les responsabilitats i els drets dels investigadors i de les Institucions de Recerca.
  • El seu objectiu és propiciar la generació i difusió de coneixements i avanços tecnològics, així com el desenvolupament professional dels investigadors, reconeixent totes les formes de mobilitat com a mitjà per a aconseguir aquest desenvolupament.


El Codi de conducta per a la contractació d'investigadors consta d'una sèrie de principis i exigències generals que han de seguir les Institucions de Recerca en designar o contractar investigadors.

El C&C conté en total 40 principis que s'agrupen en 4 blocs: aspectes étics, reclutament, condicions de treball i formació.

La correcta aplicació del C&C fa a les institucions més atractives per als investigadors, millorant també l'atractiu dels sistemes de recerca nacionals, i contribuint al desenvolupament del mercat laboral europeu i a la consolidació de l'Espai Europeu de la Recerca.

Aquelles institucions que es comprometen a aplicar els principis del C&C, utilitzant com a suport les directrius de l'estratègia HRS4R, són premiades, per la Comissió Europea, amb el distintiu HR Excellence in Research. 

El distintiu HR Excellence in Research identifica a les universitats i institucions que generen i donen suport a un entorn estimulant i favorable per a la recerca.