Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

Els objectius d'aquesta plataforma seran la identificació de mutacions associades a canvis epidemiològics/clínics de SARS-CoV-2 amb especial atenció a la fallada vacunal.
Som part d'un esforç conjunt centrat en comprendre millor els efectes de les mutacions en el SARS-CoV-2 en temps real. Aquesta beca busca establir una plataforma per a bregar amb amenaces actuals i futures.
Som part d'un esforç conjunt centrat en establir una plataforma per al garbellat d'antivirals contra amenaces víriques actuals i futures. El treball combina grups que s'encarreguen del sencer procés de descobriment i desenvolupament de fàrmacs.
El grup de la Dra. Mar Siles Lucas en la IRNASA maneja models in vitro i in vivo d'interaccions paràsit-hoste amb fasciola hepàtica, que podrien utilitzar-se per a avaluar el potencial del paràsit i les seues molècules per a modular les rutes d'entrada i les rutes d'inflamació rellevants en COVID-19. D'una banda, aquest paràsit ha demostrat la seua influència en l'expressió de les molècules relacionades amb l'endocitosi (per exemple, clatrines) en les cèl·lules epitelials de ratolins in vitro, rutes que poden ser pertinents per a l'entrada del SARS-Cov-2 en les cèl·lules humanes. A més, F. hepàtica dóna lloc a una resposta Th2 modificada sense el component inflamatori en el seu hoste in vivo, i aquesta modulació pot donar lloc a una resposta inflamatòria controlada a la COVID-19.
En aquesta col·laboració s'aplicarà un enfocament multidisciplinari per a identificar els inhibidors de la unió i l'entrada del receptor del SARS-CoV-2. Combinant els coneixements de la química mèdica, la biologia química computacional, la biologia estructural i la virologia, s'empraran tres enfocaments paral·lels: 1) Assaig immediat de les biblioteques de compostos (>1.400) mitjançant un assaig cel·lular d'alt rendiment per a la unió i entrada del receptor del SARS-CoV-2. 2) Examen i disseny, síntesi i avaluació computacionals (3). Desenvolupament d'inhibidors basats en proteïnes derivats del receptor ACE2. L'avaluació final dels èxits quant a eficàcia i resistència als medicaments es farà amb el SARS-CoV-2.
El projecte proposa una nova estratègia per al garbellat de fàrmacs i anticossos contra el coronavirus SARS-CoV-2. Es tracta d'una tecnologia innovadora per a garbellat de fàrmacs que utilitza un sistema econòmic, ràpid, segur i eficient per a avaluar tot tipus de compostos antivirals i anticossos que bloquegen l'entrada del virus SARS-CoV-2 en les cèl·lules humanes. La utilització de virus recombinants ha sigut emprada amb èxit en el garbellat de fàrmacs enfront de diferents virus d'importància mèdica, així com en el garbellat serològic. Els avantatges de la proposta estan ben fonamentades, destacant que aquesta tecnologia pot ser aplicable en el futur a altres virus que constituïsquen un problema de salut pública emergent.
L'habilitat de resoldre estructures poblacionals en alta resolució i profunditat és essencial per a comprendre l'evolució viral i la patogènesi. En aquest projecte implementem tècniques de seqüenciació basades en una extrema fidelitat cap a l'última generació per a poder abordar les qüestions clau de l'evolució viral i la patogènesi.
El principal propòsit d'aquest projecte és determinar l'efecte de totes les mutacions possibles en un càpsida vírica i entendre com els diferents paràmetres cel·lulars i ambientals poden alterar la viabilitat de les mutacions en càpsides.
Les xaperones moleculars cel·lulars són un grup de proteïnes, ampli i abundant que supervisa els moviments de plec proteínics i ajuda a dur a terme l'homeòstasi proteínica. L'objectiu d'aquest projecte és definir a totes les xaperones i co-xaperones implicades en el procés de rèplica de virus respiratoris sincitials, que són els patògens respiratoris més importants entre els xiquets.
El principal objectiu d'aquest projecte és definir totes les co-xaperones Hsp90 implicades en el procés de rèplica de virus respiratoris sincitials, que són els patògens respiratoris més importants entre els xiquets.