Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

MICROEVO

La simbiosi mutualista és un fenomen molt estés en la naturalesa. Existeixen dos sistemes simbiòtics en insectes: la endosimbiosi, en el qual bacteris mutualistes intracel·lulars juguen un paper nutricional essencial, i la ectosimbiosi, en la qual estan implicades principalment bacteris intestinals i, la funció dels quals encara no es coneix. Les paneroles són especialment interessants perquè els dos sistemes simbiòtics coexisteixen en el mateix individu.
Acrònim

MICROEVO

Descripció

Títol: Evolució, epidemiologia experimental i enginyeria terapèutica de la microbiota

Grup d'investigació: Genètica Evolutiva

La simbiosi mutualista és un fenomen molt estés en la naturalesa. Existeixen dos sistemes simbiòtics en insectes: la endosimbiosi, en el qual bacteris mutualistes intracel·lulars juguen un paper nutricional essencial, i la ectosimbiosi, en la qual estan implicades principalment bacteris intestinals i, la funció dels quals encara no es coneix. Les paneroles són especialment interessants perquè els dos sistemes simbiòtics coexisteixen en el mateix individu. No es coneix el paper específic de cada sistema en la fisiologia de l' hostatger, i queden també per resoldre la qüestió fonamental sobre si hi ha un diàleg entre els dos sistemes simbionts i l'hostatger. El nostre grup pretén resoldre aquestes qüestions usant la panerola Blatella germanica com a organisme model. Pretenem causar i analitzar els canvis en la composició i les funcions del sistema simbiòtic sota els efectes de diferents tractaments: dietes i/o antibiòtics.

Igualment, seguint les pautes d'estudis anteriors sobre genomes mínims i endosimbiosi, volem desenvolupar un endosimbiont xassís basat en el model de Bartonella quintana per al seu ús en biologia sintètica. Volem crear genomes millorats de Bartonella i comprovar la seua viabilitat en condicions de creixement controlades.

Ref. PROMETEO/2018/133
Finançament global: 280,932.75 €

Generalitat Valenciana - Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Investigadors principals no UV

Andrés Moya

Data d'inici
2017 Gener
Data de finalització
2021 Desembre
Entitats finançadores:

Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Generalitat Valenciana

Tipus projecte
  • GVA - PROMETEO - Grups d'investigació d'excel·lència