Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

EvolDup2Inno

Títol: Resolució de la innovació funcional: la duplicació genòmica com a font de processos d'innovació

Grup d'investigació: Panòmica i Microbiologia Evolutiva y de Sistemes

Els esdeveniments duplicats, des d'un gen fins a tot el genoma, generen una gran quantitat de material genètic i funcions innovadores en potència. L'omnipresència de la duplicació del gen en tots els nivells de la vida, incloent als organismes unicel·lulars i multicel·lulars, reforça la universalitat d'aquest fenomen. Per descomptat, la modularitat dels sistemes vius, des del nivell molecular-bioquímic al morfològic ha sigut guiada per esdeveniments de duplicació del gen o del genoma. No obstant això, encara que els investigadors coincideixen en l'existència d'una connexió entre la duplicació del gen i la innovació, els mecanismes subjacents encara no estan ben definits. En concret, els factors que determinen la destinació funcional de les còpies genètiques després de la seua duplicació continua sent debatible. El valor adaptatiu de majors dosis genètiques, el manteniment i el balanç estequiomètric, així com la robustesa de la mutació s'han presentat prèviament com els principals actors dels gens duplicats en el genoma.

En aquest projecte combinarem la capacitat dels enfocaments informàtics i l'experimentació evolutiva del Saccharomyces cerevisiae per a caracteritzar les rutes moleculars que els gens duplicats de S. cerevisiae segueixen fins a les seues destinacions funcionals així com els principals factors que els determinen. En concret, determinarem el paper de l'expressió i la divergència funcional en la innovació per duplicació genètica, el potencial dels gens duplicats antics per a innovar i el paper de les dinàmiques ambientals per a aconseguir la innovació funcional per duplicació genètica.

Ref. SEJI/2018/046

Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Data d'inici : de gener / 2018.

Data de finalització: de desembre / 2020.

Investigadors principals:

Christina Toft

.

Investigadors participants:

  • Navarro Huerta, Jesús (Tècnic de laboratori)
  • Sabater-Muñoz, Beatriz (CSIC)
.

Entitat finançadores:

Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Generalitat Valenciana

.

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies