Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

SeqCOVID

El projecte científic liderat per investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en col·laboració amb 40 hospitals de tota Espanya estudiarà els genomes comparats del nou coronavirus de pacients amb malaltia Covid19 per a entendre i predir l'evolució i epidemiologia del virus.
Acrònim

SeqCOVID

Descripció

Títol: Abordant les incògnites de la transmissió i infecció per COVID-19 combinant genòmica i epidemiologia per a informar les intervencions de salut pública

Grup d'investigació: Epidemiologia Molecular i PatoGenOmica Bacteriana

El projecte científic liderat per investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en col·laboració amb 40 hospitals de tota Espanya estudiarà els genomes comparats del nou coronavirus de pacients amb malaltia Covid19 per a entendre i predir l'evolució i epidemiologia del virus. L'estudi té a més l'objectiu de proporcionar informació a les autoritats de salut pública. Les dades generades seran depositats en repositoris públics, així com en la plataforma global NextStrain. Té un pressupost de 740.000 euros i combina dades genómicos, amb la microbiologia clínica, l'epidemiologia i la filogénia. Està liderat per l'investigador Iñaki Comas, de l'Institut de Biomedicina de València (IBV-CSIC), juntament amb l'investigador Fernando González Candelas, de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) del CSIC i la Universitat de València, amb la col·laboració de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (FISABIO) de la Generalitat Valenciana.

Més informació

CSIC - PTI Salud Instituto de Sanidad Carlos III

Investigadors principals no UV

Iñaki Comas Espadas, Fernando González Candelas

Investigadors participants no UV

Llúcia Martínez Priego, Giueseppe D’Auria, Mireia Coscollá, Andrés Canut Blasco, Darío García de Viedma, Juan Alberola Enguídanos, Txema Marimón, Javier Aznar Martín, Antonio Rezusta López, Manuel Rodríguez-Iglesias, Mari Carmen Pérez González, Caridad Sainz de Baranda Camino.

Data d'inici
2020 Abril
Data de finalització
2021 Març
Entitats finançadores:

Consejo Superior Investigaciones Científicas (CSIC) - PTI Salud Global, Instituto de Salud Carlos III