Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

El projecte STOP té com objetiu expandir i consolidar la base d'evidència multidisciplinària sobre la qual es poden construir polítiques efectives i sostenibles per a previndre i controlar l'obesitat infantil. STOP també té com a objectiu crear les condicions perquè l'evidència es traduïsca en política i perquè la política es traduïsca en impactes.
Acrònim

STOP

Descripció

Títol: Science and Technology in childhood Obesity Policy (STOP)

Grup d'investigació: Genètica Evolutiva

El projecte STOP té com objetiu expandir i consolidar la base d'evidència multidisciplinària sobre la qual es poden construir polítiques efectives i sostenibles per a previndre i controlar l'obesitat infantil. STOP també té com a objectiu crear les condicions perquè l'evidència es traduïsca en política i perquè la política es traduïsca en impactes.

Durant un període de 4 anys (2018-22), el projecte generarà evidència científicament sòlida i rellevant per a les polítiques sobre els factors que han contribuït a la propagació de l'obesitat infantil als països europeus i sobre els efectes de les polítiques alternatives disponibles per a abordar el problema. Aquesta evidència complementarà, sistematitzarà i replantejarà en part les troballes d'un cos establit d'investigació prèvia en aprofitar els últims descobriments científics. El projecte STOP traduirà l'evidència reunida i generada en:

  1. Un conjunt integral d'indicadors i un marc de mesurament per al monitoratge regular de les dimensions rellevants de l'obesitat infantil, els seus determinants i accions a prendre en tots els països europeus.
  2. Eines polítiques que proporcionen una guia pràctica i eines per al disseny i la implementació de polítiques clau.
  3. Un marc viable de múltiples parts interessades, basat en aproximacions efectives de comunicació i negociació, un ús sòlid de la base d'evidència existent i mecanismes apropiats per a establir objectius, monitorar el progrés i avaluar accions.

D'acord amb la comissió de l'OMS per a posar fi a l'obesitat infantil, STOP adoptarà un curs de vida i una perspectiva intergeneracional, avaluant el paper dels determinants de l'obesitat infantil abans del naixement i els primers anys de vida, així com el paper de la criança i l'estil de vida dels pares, i la connexió a llarg termini entre l'obesitat infantil, l'obesitat adulta i les malalties al llarg de la vida. STOP també emfatitzarà la dimensió ambiental de l'obesitat infantil, reconeixent el paper dels diferents ambients que envolten als xiquets com a principals contribuents a l'obesitat, i les diverses caracteritzacions de l'obesitat, incloses les associades amb els resultats més perjudicials en xiquets vulnerables i socialment desfavorits.

Un objectiu clau del projecte és reunir els principals actors del sector de la salut i l'alimentació, i establir mecanismes a través dels quals es puga generar evidències, posar a disposició i utilitzar evidències en el disseny i implementació de solucions efectives i sostenibles per al problema de l'obesitat infantil a la UE, a nivell nacional i local.

Finançament global: 10.000.000 €
Ref. EU SFS-39-2017, H2020-SFS-2016-2017

European Union - H2020

Investigadors principals no UV

Franco Sassi

Investigadors participants no UV

Andrés Moya

Data d'inici
2018 Juny
Data de finalització
2022 Maig
Entitats finançadores:

European Union, H2020.

Entitats col·laboradores:

Imperial College London, Istituto Superiore de Sanità, Tervise Arengu Instituut, Issinova, Universiitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara, ISPUP, INRA, UHASSELT, EPHHA, World Obesity, University of Ljubljana, Karolinska Institutet, NIJZ, University of Zagreb, The University of Auckland, ISGLOBAL, Università degli Studi di Torino, National Instiute for Health and Welfare, World Health Organization, CIBER, DGS, Keck School of Medicine of USC, HEC Paris, AgroParisTech.

Tipus projecte
  • UE - Horitzó Europa (HE): Research and Innovation Actions (RIA)