Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

La Universitat i l’Espai Ciència de l'Octubre commemoren la figura de Charles Darwin aquest dimecres 12 de febrer

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 7 de febrer de 2020
Image de la noticia

La Universitat de València i l’Espai Ciència de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània commemoren la figura del naturalista anglès el pròxim dimecres 12 de febrer. Amb l’objectiu de destacar les contribucions científiques de Charles Darwin, la investigadora francesa Simonetta Gribaldo, de l'Institut Pasteur de París, impartirà la conferència “Archaea and the tree of life”, a la Sala Darwin del campus de Burjassot-Paterna, a les 13h.

A la vesprada, la cafeteria de l’Octubre CCC acollirà el bar de ciències “La dansa de l’evolució i la biodiversitat”, que comptarà amb la participació de l’investigador Pau Carazo i la investigadora Raquel Ortells de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València. El bar de ciències estarà moderat per la periodista Reis Juan.

L’Espai Ciència és un programa d’activitats patrocinat per l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià i la Càtedra de Divulgació de la Ciència/Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, amb el suport del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Llibreria Fan Set i la revista Mètode.

 

PROGRAMACIÓ DIA DE DARWIN 2020

Sala Darwin, Campus de Burjassot-Paterna, Universitat de València, 13.00h

Conferència “Archaea and the tree of life”, a càrrec de Simonetta Gribaldo, de l’Institut Pasteur, París.

Octubre Centre de Cultura Contemporània , 19.00h

Bar de Ciències “La dansa de l’evolució i la biodiversitat” amb motiu de la publicació del monogràfic de la revista Mètode “Formes infinites: Escenaris evolutius per a desxifrar la biodiversitat”.

Amb la intervenció de Pau Carazo i Raquel Ortells, de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València i de Reis Juan com a moderadora.

Aquesta activitat compta amb el suport de: Institut d’Estudis Catalans, Institut Français, Ambassade de France en Espagne, Societat Catalana de Biologia, Acció Cultural del País Valencià, Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), Càtedra de Divulgació de la Ciència-Unitat de Cultura Científica i Innovació de la Universitat de València (UV), Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, Ministeri de Ciència i Innovació, Revista Mètode, Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Facultat de Ciències Biològiques (UV), Museu d’Història Natural (UV), Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (UV) I l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, UV-CSIC).

Imatges: