Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

Investigadores de l'I2SysBio participen en les "Xerrades Family" del projecte Girls4STEM

  • 2 de març de 2020
IES Gabriel Císcar d'Oliva

Estudiants d'ESO de l'escola Pius XII de València i de l'IES Gabriel Císcar d'Oliva han visitat al mes de febrer l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) per entrevistar i conèixer de prop l'entorn professional d'Emilia Matallana i Àngela Vidal, investigadores de l'institut participants en el projecte Girls4STEM de la Universitat de València. Aquest projecte compta amb finançament de la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECyT) i el Ministeri de Ciència i Innovació (MICI), així com amb el patrocini de diferents empreses i entitats.

Entre les activitats organitzades pel projecte Girls4STEM, que busca fer més visible la tasca investigadora de les dones i fomentar vocacions científiques, es troben les "Xerrades Family", que tenen lloc dissabte al matí al Jardí Botànic de la Universitat de València. Cada "Xerrada Family", dedicada a una científica històricament rellevant, consisteix en la projecció de vídeos elaborats per estudiants de diversos centres educatius en què es presenten les biografies d'expertes participants en el projecte. Les expertes participen també en les trobades explicant com és el dia a dia de la vida d'una dona dedicada a la ciència.

En aquest primer contacte amb els centres educatius encarregats de treballar les biografies de les nostres investigadores, els i les estudiants han visitat les instal·lacions de l'I2SysBio acompanyats per la seua experta triada, Emilia Matallana (del Grup de Biotecnologia de llevats industrials) i Àngela Vidal (del Grup de Biotecnologia i biologia sintètica). Després de la visita han aprofitat per entrevistar la seua experta i conèixer de primera mà el seu entorn professional, les seues activitats i els seus temes d'investigació. Aquesta primera sessió es complementarà amb una visita posterior de cada experta al centre educatiu assignat, on s'aprofundirà en el seu coneixement per part de l'alumnat, que finalment prepararà el vídeo a partir de la informació i material gràfic recopilat.

Les biografies i perfils professionals d'aquestes dues investigadores de l'I2SysBio es presentaran en les "Xerrades Family" dedicades a Valentina Tereshkova el proper dia 7 de març, en què participarà Emilia Matallana, i a Jane Hamilton Hall el dia 13 de juny, en la qual participarà Àngela Vidal.