Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

Presentació del llibre «Algo nuevo en los cielos», d'Antonio Martínez Ron

  • 12 de maig de 2022
«Algo nuevo en los cielos»

La Casa de la Ciència del CSIC a València acull la presentació de «Algo nuevo en el cielo», l'últim llibre del periodista científic i escriptor Antonio Martínez Ron. L'acte se celebrarà el dimecres 18 de maig a les 19h i és organitzat per l'I2SysBio amb motiu de la visita dels estudiants del Màster de Biologia Sintètica Integrativa (MISB, CSIC-UIMP).

El llibre «Algo nuevo en los cielos. El gran viaje de la humanidad por los océanos del aire» (Editorial Crítica, 2022) és un recorregut per la història del coneixement del cel, una narració sobre com es van desxifrar els secrets de l'atmosfera mentre la humanitat pujava cada vegada més alt i guanyava perspectiva sobre el seu lloc a l'univers. El text respon a preguntes com per què plou, de què està fet l'aire que respirem, o on comença l'espai des de la perspectiva dels qui van conquerir, pas a pas, la volta celeste. Antonio Martínez Ron, periodista divulgador de la ciència i escriptor, ha realitzat una gran tasca de documentació i ens transmet a través d'aquestes pàgines la seua passió per, segons les seues pròpies paraules, «aquell viatge vertical, que començava a les muntanyes i seguia amb globus, en avions i coets, una de les aventures més fascinants que haja protagonitzat mai l'ésser humà». Martínez Ron ha estat guardonat amb el premi Ondas i el Concha García Campoy, va ser un dels fundadors de la plataforma Naukas i ha col·laborat amb el programa Òrbita Laika (TVE). És autor dels llibres «El ojo desnudo», «¿Qué ven los astronautas cuando cierran los ojos?» i «Papá, ¿dónde se enchufa el sol?».

Antonio Martínez Ron compartirà taula amb Anna Mateu, editora de la revista de la Universitat de València Mètode. Presentarà l´acte Juli Peretó, investigador de l´Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, CSIC-UV) i catedràtic de la UV.

La presentació tindrà lloc a la Sala d'Actes de la Casa de la Ciència (C. Batlia, 1. Plaça de la Verge, València), dimecres 18 de maig a les 19 hores. L´entrada és lliure fins a completar l´aforament.

Imatges: