Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

El grup ConesaLab s'integra a l'INB i ELIXIR

  • 12 de maig de 2023
Ana Conesa
Ana Conesa

L'Institut Nacional de Bioinformàtica (INB) i la infraestructura bioinformàtica europea ELIXIR incorporen el grup de Genòmica de l'Expressió Gènica liderat per Ana Conesa a l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio.

L'INB és un institut virtual i descentralitzat la missió del qual és coordinar, integrar i desenvolupar la bioinformàtica a Espanya, així com actuar de node d'ELIXIR, una infraestructura estratègica europea en l'àmbit de la biologia computacional que manté els recursos bioinformàtics i les bases de dades moleculars més importants d’Europa. La xarxa ELIXIR aplega grups de recerca de 23 països i de més de 250 centres de recerca.

Els grups integrants de l'INB són seleccionats mitjançant un procés competitiu que tria aquells grups que desenvolupen eines bioinformàtiques de qualitat per a la comunitat científica. El procés implica l'avaluació de les candidatures per part d'ELIXIR. En el cas del grup de recerca Genòmica de l'Expressió Gènica (ConesaLab) de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio, la selecció està motivada pel seu paper en el desenvolupament pioner d'eines per a l'anàlisi de dades de seqüenciació de tercera generació, també anomenades de lectures llargues o de molècula única.

Segons Ana Conesa, professora de recerca del CSIC i investigadora principal del grup ara incorporat a l'INB i a ELIXIR, «aquesta integració representa no només el reconeixement a la qualitat científica del nostre treball en biologia computacional, sinó una oportunitat per ser un membre actiu del disseny estratègic i desenvolupament futur de les infraestructures bioinformàtiques nacionals i europees». A més, és destacable que, en aquesta actualització dels grups integrants de l'INB, constituït ara per 26 equips de recerca de 16 institucions diferents, s'han incorporat tres nous investigadors més del CSIC, amb la qual cosa aquesta institució comptarà amb una representació total de cinc instituts, incloent l'I2SysBio, un reflex de la qualitat de la investigació en bioinformàtica que es realitza al CSIC. L’I2SysBio és un centre mixt entre el CSIC i la Universitat de València.

Més informació:

https://conesalab.org/
https://inb-elixir.es/
https://elixir-europe.org/