Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

Tècniques i Mètodes de Policia Científica

Com a fruit de la col·laboració amb la Comissaria General de Policia Científica i la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, els dies 11, 12 i 13 de maig de 9 a 20 hores al hall de la Facultat de Dret acollirà l'exposició itinerant de policia científica, que s'apropa a la comunitat universitària a la història, el present i el futur de la policia científica. Materials i dispositius, escenaris de reconstrucció, equips multimèdia i l'assessoria d'especialistes en la matèria s'uneixen per proporcionar als qui recorren aquesta exposició una consciència de com s'ha arribat a el desenvolupament actual de la policia científica, dels mètodes i tècniques utilitzats en la actualitat per a la tasca policial, i dels escenaris immediats de futur en el desenvolupament d'aquesta matèria.

 L'exposició dóna compte dels orígens de el desenvolupament de l'aplicació de la metodologia científica a la tasca policial i incorpora equips i materials que permeten als que la visiten prendre contacte directe amb la història de el desenvolupament de la metodologia científica en la tasca policial. El desenvolupament de la criminalística és en aquest sentit una història de ciència, però també de garanties jurídiques i de coneixement criminològic; bussejar en els orígens d'aquesta disciplina ajuda a comprendre la seva importància i com hem arribat al seu desenvolupament actual.

 Però aquesta exposició no s'atura en la història, també recorre les tècniques actuals i els mitjans i dispositius emprats per desenvolupar-les. Encara que de vegades fa l'efecte d'estar immers en una pel·lícula de ciència ficció, el que es mostra és el present de la policia científica i com l'aliança entre la tecnologia i el saber fer dels professionals permet utilitzar el nostre coneixement en la reconstrucció i anàlisi dels fets delictius. L'exposició recorre les principals tècniques i mètodes utilitzats en l'actualitat, i ho fa prestant als que la visiten l'assessoria i explicació d'experts en la matèria que coneixen per pròpia experiència de primera mà la pràctica i utilitat de tots ells.

 No podia faltar tampoc un gest de complicitat a el futur, i efectivament s'aventura el futur immediat de el desenvolupament de l'aplicació de l'saber científic a la investigació criminal. El futur està per escriure, però moltes coses estan ja a la volta de la cantonada, i l'exposició ens acosta a elles.

 És una Oportunitat que convé aprofitar la qual ens brinda aquests dies la planta baixa de la Facultat de Dret, i la col·laboració amb la Policia Nacional, de la qual aquesta exposició és expressió, un importantíssima oportunitat formativa i de desenvolupament professional que convé posar en valor.

 

Període de l'esdevenimentd' 11 de maig de 2021 a 13 de maig de 2021. Dimarts, dimecres i dijous de 09:00 a 14:00.

 
 
Lloc de realització

Hall de la Facultat de Dret

 
Organitza

Facultat de Dret.

 

Contacta jemipla@gmail.com

 
Més informació