Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

Solta d'anguiles al riu Túria durant l'edició de 2021
III Jornada 'L’anguila al mar - l’angula al Túria'. Inscripció oberta

El programa Universitats Estacionals arriba amb força a Riba-roja de Turia, el proper 28 de setembre, en la seua primera edició, gracies a la col·laboració la Universitat de València, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, la Diputació de València i Caixa Popular. El tema escollit per a la jornada girarà al voltant d'una espècia amenaçada del riu Túria per tal de donar suport i continuïtat a les que, enguany, son ja les III jornades de l’anguila al mar - l’angula al Túria.

La importància de la connexió del riu Túria amb la mar s’ha vist reflectida en la recent aprovació del PORN del Parc Natural del Túria i hi ha esperança en què es complete el cicle de vida de l’anguila. Aquesta proposta, de vital importància, hauria de ser prioritària dins dels processos de planificació del desenvolupament urbà i disseny municipal dels futurs Plans Urbans d’Actuació Municipal (PUAM) en l’Estratègia a 10 anys d’adaptació als Objectius de Desenvolu-pament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i en particular dels Fons de Recuperació Econòmica i Social del Pla Next Generation d’Europa, on s’hauria assegurar la supervivència a llarg termini de les espècies i els tipus d’hàbitat, contribuint a detenir la pèrdua de biodiversitat.

Enguany, però, a la jornada s’abordarà particularment la biologia de l’anguila al seu entorn natural i els perills als que s’enfronta. Es parlarà del seu cultiu com a forma de repoblació, de les malalties que les afecten i de com les poden combatre.

Els inscrits que ho demanen podran rebre un certificat d'assistència. Reserva la teua plaça de forma gratuïta fent clic al següent enllaç: INSCRIPCIÓ

 

 

Data De 23 de setembre de 2022 a 28 de setembre de 2022. 24h. Dilluns, dimarts, dimecres, divendres, dissabte i diumenge.

 
 
Lloc de realització

Castell de Riba-roja de Túria (Carrer de la Cisterna, 28)

 
Organitza

Universitat de València

Vicerectorat de Cultura i Societat (UV)

Diputació de València

Caixa Popular

Ajuntament de Riba-roja de Túria

Eco-Riba (Riba-roja de Túria)

Parc Natural del Túria (GVA)

Coordinadora en Defesa dels Boscos del Túria.

https://www.uv.es/uvweb/uvcultura-territori-societat/ca/territori-societat-1285875118019.html

 

Contacta territori@uv.es

 
Més informació