Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

Concurs de 'Caviardage' al CAL de Blasco Ibáñez
Concurs de 'Caviardage' al CAL de Blasco Ibáñez

Concurs de caviar...què?

El caviardage, o text revelat, és una tècnica que permet combinar la pràctica lingüística amb l’expressió artística. Consisteix a suprimir paraules d’un text fins que quede visible un únic missatge inèdit. En certa manera, es tracta de portar la censura a l’extrem poètic!

Per començar, cal arrancar una pàgina d’un llibre qualsevol. Si el vostre temperament us impedeix fer-ho, com a nosaltres, podeu fotocopiar-la o vindre al CAL de Blasco Ibáñez a recollir-ne una. Una vegada teniu la pàgina, és convenient llegir-la diverses vegades fins que un terme o expressió us inspire i us permeta construir una nova frase (o frases). S'han de seguir les següents regles:

  • No és necessari comprendre el text íntegrament.
  • No es poden afegir paraules al text.
  • Les paraules han de poder-se llegir seguint l’ordre natural (de dalt a baix i d’esquerra a dreta).
  • Cal respectar les regles ortogràfiques i gramaticals.
  • Es valorarà tant l’aspecte lingüístic com la presentació artística.
  • Es pot presentar un màxim d’un treball per llengua (valencià, anglès, francès, alemany i italià).

Aquest concurs està obert a tota la comunitat universitària de la UV: alumnat, personal i persones que formen part de l’Associació d’Amics i Antics Alumnes. Els treball es podran presentar entre el 26 d’abril i el 12 de maig, ambdós inclosos. Entre el 13 i el 23 de maig es podran votar els treballs presentats. El 27 de maig es lliuraran els premis.

Cal presentar els originals al CAL de Blasco Ibáñez (Facultat de Fisioteràpia - CAFE, planta baixa). Les votacions es faran tant al CAL com a través de les xarxes socials del Servei de Llengües i Política Lingüística (@llenguesuv). Es premiarà amb un lot de llibres un treball en cadascuna de les llengües del concurs: valencià, anglès, francès, alemany i italià.

 

Període de l'esdevenimentDe 26 d’abril de 2022 a 12 de maig de 2022. Tots els dies de 08:00 a 21:00.

 
 
Lloc de realització

Centre d'Aprenentatge de Llengües de Blasco Ibáñez

 
Organitza

Servei de Llengües i Política Lingüística.

www.uv.es/llengues

 

Contacta cal.blasco@uv.es

 
Més informació