Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

Jornada sobre educació multidisciplinària per a la igualtat de gènere

El pròxim 1 de juliol tindrà lloc la VI Jornada 'Educació Multidisciplinària per a la Igualtat de Gènere: perspectives des de la comunicació inclusiva i l'emprenedoria'. Aquest esdeveniment està organitzat pel projecte Yes LAB, sorgit del programa d'innovació docent UVemprén Aprèn de la Universitat de València amb el finançament de Santander Universidades.

 

Les VI Jornades d'educació multidisciplinària per a la igualtat de gènere estan organitzades en col·laboració amb la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) de la Universitat de València, el Departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de València, l'Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades (IULMA) i el Grup d'Investigació en Processos de Desigualtat (IPRODES).

En primer lloc, se celebraran diverses ponències plenàries síncrones a través de la plataforma Blackboard Collaborate. La primera d'elles serà a les 10.30 i portarà per títol «Llenguatge per a la Igualtat. Estratègies per a una comunicació no sexista», a càrrec de les professores Mercedes Quilis Merín i Marta Pilar Montañez Mesas, del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València.

Tot seguit, a les 11.30 intervindrà la Dra. Daniela Giménez-Jiménez, de la Technische Universität Dortmund (Alemanya), amb la seua ponència «Emprenedoria i gènere». Finalment, la tercera ponència plenària s'iniciarà a les 12.30 i portarà per títol «Iniciatives multidisciplinàries des de les Ciències de la Salut per a la promoció de l'activisme social: Aula d'emprenedoria ApS-Ciències de la Salut i Projecte Dignitat Menstrual», a càrrec de la Dra. Marisa Guillén Domínguez del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat de València, i de Mila Font Jiménez, delegada de la Comunitat Valenciana de Médicos Sin Fronteras.

Després d'una pausa, tindran lloc les ponències asíncrones, que estaran disponibles en el canal de YouTube de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, i versaran sobre temàtiques multidisciplinàries entorn de la perspectiva de gènere i les seues aplicacions en temàtiques tan variades com són l'àmbit empresarial, les ciències de la salut, el dret financer, la traducció, l'educació feminista, l'atenció a la diversitat a través dels àlbums il·lustrats i còmics, la formació en perspectiva de gènere a les persones jubilades, les variacions lingüístiques, la infermeria i la psicologia.

Una vegada més, aquesta jornada es planteja com a punt de trobada amb un clar caràcter multidisciplinari, així com una invitació multisectorial al diàleg, la reflexió, la discussió interdisciplinària i al debat entre les actrius i actors de diferents àrees del coneixement entorn de la igualtat de gènere. L'assistència virtual a les jornades és gratuïta i estarà certificada a les persones assistents que hagen realitzat una inscripció prèvia a través de l'enllaç proporcionat en el programa.

 

Data 1 de juliol de 2021 de 10:00 a 14:00. Dijous.

 
 
Lloc de realització

En línia

 
Organitza
 

Contacta uvempren@uv.es

 
Més informació