Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

La Universitat de València firma un conveni amb l’associació Preven3

  • 29 de setembre de 2016
La Universitat de València firma un conveni amb l’associació Preven3

Aquest projecte comú que té com a principal finalitat l’aprofitament per a investigació dels resultats d’intervenció sobre penats, tant en medi obert com en medi tancat.

La Universitat de València ha firmat un conveni de col·laboració amb l’Associació Preven3, situada a València. Aquesta associació, formada per un equip interdisciplinar de professionals, promou la reeducació i reinserció de persones condemnades per delictes de tota classe, i manté una estreta col·laboració amb Institucions Penitenciàries i amb el Servei de Gestió de Penes i Mesures Alternatives per a la intervenció amb persones condemnades per delictes com la violència sexual, violència intrafamiliar, violència de gènere o contra la seguretat del tràfic, entre altres.

El tractament i formació del penat per evitar la seua reincidència s’ha inclòs en la redacció del nou codi penal i aquests són els objectius primordials de l’Associació Preven3, el desenvolupament de programes específics orientats a la reeducació i reinserció social, el desenvolupament de projectes d’investigació relacionats amb la matèria i la realització de feines d’assessorament i informació a institucions i professionals afins.

La Universitat de Valencia, per altra banda, està interessada en col·laborar amb els sectors socioeconòmics per assegurar dos de les seues finalitats principals: La formació i la investigació.

Aquesta convergència d’objectius ha fet sorgir un projecte comú que té com a principal finalitat l’aprofitament per a investigació dels resultats d’intervenció sobre penats, tant en medi obert com en medi tancat. Aquesta col·laboració inclou l’apropament de l’associació a l’Institut Universitari d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de Valencia, per ser la entitat investigadora pertanyent a la Universitat de Valencia amb un àmbit de treball i investigació més afí l’activitat desenvolupada per l’associació Preven3.

Desde el otro lado del muro from Asociación Preven3 on Vimeo.

Imatges: