Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local Logo del portal

Joan Noguera participa en un debat sobre el despoblament rural

  • 1 de desembre de 2017
Image de la noticia

Una mesa d'experts ha analitzat el problema de la despoblació rural als pobles de l'interior i les conseqüències del fenomen sobre la resta del territori.

El director de l'Institut de Desenvolupament Local de la Universitat de València, el Dr. Joan Noguera, va participar dijous 30 de novembre de 2017 en la Taula d'Experts sobre "Despoblament Rural" que va organitzar el periòdic Las Provincias. En l'acte van participar, a més del professor Joan Noguera, el director general de l'Administració Local, Antoni Such, i el gerent de la Fundació de Turisme de Montanejos, David Vizcaíno, tots ells moderats per la periodista Salud Pedrós.

La jornada tènia com a objectiu el donar a conèixer el problema de la despoblació rural als pobles de l'interior, en una comunitat on hi ha gairebé un centenar de municipis en risc de desaparició i conscienciar a la resta de la ciutadania de les repercussions negatives d'aquest procés sobre el conjunt del territori i els seus habitants. Aquest problema és abordat per primera vegada des de la Generalitat Valenciana amb la posada en funcionament de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant).