Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local Logo del portal

La Càtedra PAGODA organitza una nova edició del seminari de Política 2.0

  • 14 d’octubre de 2020
Image de la noticia

El pròxim 15 d'octubre se celebrarà l'XI Seminari Política 2.0, amb el títol “Polítiques d'integritat institucional”. Aquest esdeveniment està organitzat per la Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data (Càtedra PAGODA) de la Universitat de València.

Es pot governar un país al marge de l'ètica? Estem preparats per a respondre a la corrupció i les seues disfuncions en el si del nostre sistema polític? Quines polítiques hauríem d'implementar per a assegurar el bon govern i la integritat institucional en les nostres administracions? Està preparat el dret per a respondre als nous reptes d'exigència moral que s'obrin davant nosaltres en l'àmbit públic? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals s'intentarà donar resposta en aquest XI Seminari en línia de Política 2.0, titulat “Polítiques d'integritat institucional”.

L'esdeveniment tindrà lloc el 15 d'octubre a partir de les 9.15 hores, amb la inauguració a càrrec de M. Dolores Real, vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València; Antoni Llorente, secretari autonòmic de Participació i Transparència de la Generalitat Valenciana; Javier Palao, degà de la Facultat de Dret de la UV; Joaquín Martín, director de la Càtedra PAGODA i codirector del seminari; i José Carlos Arnau, president d’AVAPOL i codirector del seminari.

El programa complet de la jornada és el següent:

CONFERÈNCIES

09.30-10.10 El bon govern i la governança democràtica com a marc de la integritat institucional. Carmen Montalbá Ocaña, professora de Ciències Socials i codirectora de la càtedra PAGODA

10.10-10.50 Les polítiques d'integritat institucional des d'una perspectiva comparada. Jorge Castellanos Claramunt, professor ajudant doctor de Dret Constitucional de la Universitat de València.

10.50-11.30 Les polítiques d'integritat institucional en la Comunitat Valenciana. Andrés Gomis Fons, director general de Transparència de la Generalitat Valenciana.

11.30-12.00 h. Pausa

12.00-13.00. L'Agència Valenciana Antifrau. Joan Llinares Gómez, director de l'Agència Valenciana Antifrau.

TAULA REDONA

13.00-14.30 h. La integritat de la política a examen.

  • Alberto Rallo, Las Provincias.
  • Daniel Valero, El Español
  • Álvaro Errazu, Es-Diario
  • José Carlos Arnau, Moderador

14.30 Clausura del Seminari