University of Valencia logo Logo University Research Institute of Criminology and Criminal Science Logo del portal

Jornada "La Funció de les Associacions en l'àmbit de la delinqüència i la marginalitat"

  • November 26th, 2015

Jornada amb la col·laboració de distintes associacions

El 27 de novembre de 2015 en l'aula 107 de l'Aulari Nord del Campus de Tarongers de la Universitat de València es celebra la Jornada organitzada per l'Institut Universitari d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València “La funció de les associacions en l'àmbit de la delinqüència i la marginalitat”, a la qual assisteixen:

casal de la pauCasal de la Pau, situat a València i que té com a objectiu l'acolliment, atenció integral i acompanyament en els processos vitals de les persones, que dins o fora de presó, amb el risc d'internament, es troben en situació d'indefensió i exclusió social, promovent la seua màxima autonomia. (casaldelapau.org)

 

 

Iniciatives solidariesIniciatives Solidàries, situat a València i que té com a missió contribuir de forma responsable a la millora del benestar psicosocial del col·lectiu de menors, joves en situació d'exclusió social i persones que estan o han estat privades de llibertat, desenvolupant itineraris educatius i d'inserció soci-laboral que atenen a les seues necessitats, a través de les següents àrees d'intervenció (iniciativessolidaries.com)

 

 

asociación alannaAssociació Alanna, situada a València, i que té com a missió contribuir a l'assoliment i desenvolupament d'una societat inclusiva, sostenible i igualitària. Treballa per la inclusió social i per a eradicar les desigualtats de gènere. (alanna.org.es.s231-151.furanet.com/)

 

 

Centro Mujer 24h: la xarxa de Centres Dona 24 Hores es troben situats a Alacant, Castelló, València i Denia i ofereixen atenció directa i gratuïta en l'àmbit social, psicològic i jurídic, per part de professionals, durant les 24 hores del dia els 365 dies de l'any a persones maltractades (www.sinmaltrato.gva.es)

centro mujer 24 h

 

Por ti mujer

Associació Portimujer, amb seus a València, Mislata i Burjassot, és una associació que contribueix a la lluita contra la violència de gènere, a l'apoderament de les dones, al ple exercici dels seus drets i a l'assoliment de l'equitat de gènere, com a condicions imprescindibles per a arribar a la justícia social, al desenvolupament humà sostenible i a la pau. (asociacionportimujer.org)

 

 

proyecto hombreProyecto Hombre Valencia, situat a València, és una entitat sense ànim de lucre, amb 25 anys d'experiència a València que prevé, tracta i integra a persones amb problemes de drogodependència i altres addiccions. (proyectohombrevalencia.org)

 

 

albergue sant joan de deuAlbergue Sant Joan de Déu, situat a València, pertanyent a l'Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu té com a missió acollir a les persones necessitades, respectant la seua dignitat, cuidant i promovent la seua qualitat de vida. (sanjuandediosvalencia.org)

 

 

fundacion diagramaFundació Diagrama, amb presència en tot el territori nacional, és una entitat sense ànim de lucre que treballa des de 1991 en l'atenció de les necessitats de persones vulnerables o en dificultat social, sempre des de la defensa i promoció dels Drets Humans. (fundaciondiagrama.es)

 

 

fundacion arcos del CastilloFundación Arcos del Castillo, pertanyent al Grupo El Castillo, ofereix protecció social i atenció educativa a menors. És una entitat especialitzada en atenció a la dependència que gestiona 3 centres d'acolliment de menors a Múrcia, un altre a Alacant i un centre de reeducació de menors en la província de València. (grupoelcastillo.com)

PROGRAMA:

9:30 – 10:30 Presons

- Casal de la Pau

- Iniciatives Solidàries

10:30 – 11:30 Violència familiar i de gènere

- Associació Alanna

- Centro mujer 24h

- Associació Portimujer

11:30 Descans

12:00 – 13:00 Drogodepenents

- Proyecto Hombre Valencia

- Sant Joan de Déu

13:00- 14:00 Menors infractors

- Diagrama

- Fundació Arcos del Castillo

+INFO: http://www.uv.es/iccp/cas/jornad/2015/asoc.pdf

Links: