University of Valencia logo Logo University Research Institute of Criminology and Criminal Science Logo del portal

II Congrés internacional Seguretat, Justícia i Sistema Penal. Seguretat ciutadana i drets humans. 4, 5 i 6/02/2015

  • February 2nd, 2015
II Congrés internacional Seguretat, Justícia i Sistema Penal. Seguretat ciutadana i drets humans

L'objectiu d'aquesta activitat es crear espais de reflexió i trobada, per a analitzar amb deteniment les propostes més recents en l'àmbit de la seguretat ciutadana així com les situacions més proclius a la vulneració de drets.

Els dies 4, 5 i 6 de febrer de 2015 es celebra al Saló de Graus de la Facultat de Dret (Universitat de València) el II Congrés Internacional de Seguretat, Justícia i Sistema Penal. Aquest Congrés pretén prestar una atenció especial a la relació existent entre la protecció de la seguretat ciutadana i el respecte als drets humans. En els últims anys ha crescut notablement la tensió entre aquests dos àmbits. Amb motiu de la crisi econòmica, que ha suposat en moltes ocasions la pèrdua o la disminució de certs drets socials, s'ha produït un augment de la protesta ciutadana alhora que escala la repressió i la criminalització de la mateixa.

És per açò que l'objectiu d'aquesta activitat siga precisament crear espais de reflexió i trobada, per a analitzar amb deteniment les propostes més recents en l'àmbit de la seguretat ciutadana així com les situacions més proclius a la vulneració de drets. Es destacaran les formes d'actuació i bones pràctiques que puguen suposar un punt d'inflexió en la situació actual, sense oblidar el paper dels mitjos comunicació.

Organitzat pel Títol Propi de Ciències de la Seguretat, l'Institut Universitari d’Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València i l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València.

+INFO

TRÍPTIC

Links: