University of Valencia logo Logo del portal

  • Universitat de València

El ICCP posa en marxa un laboratori de criminalística, el “CrimLab, que oferirà serveis especialitzats en la detecció del delicte.

  • June 28th, 2019

L'Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València (ICCP), un dels més prestigiosos en el seu àmbit, es va crear fa cinquanta anys, i és el segon institut més antic d'Espanya, només per darrere de l'Institut homònim de la Universitat Complutense de Madrid. Ara l'Institut vol fer un pas més en la lluita contra el crim posant en marxa el "CrimLab", un Laboratori de Criminalística i Criminologia que iniciarà la seua marxa en els pròximes setmanes i que funcionarà com un laboratori o departament especialitzat, molt similar en alguns aspectes als treballs que duen a terme els especialistes de l'equip d'investigadors forenses de la sèrie televisiva de ficció “CSI Miami”.

Anàlisi de l'escenari dels fets –‘escena del crim’-, informes de dactiloscopia i necroidentificación, balística, tecnologies de la imatge, informàtica forense, informes pericials criminològics o perfils psiquiàtrics, investigació sobre deflagracions o sinistres, són alguns dels serveis que el ‘CrimLab’ posarà disposició dels seus clients.

José Luis Gonzáles Cussac, catedràtic de dret penal de la UV i director del ICCP explica que “la idea de crear un laboratori d'estudis criminalísticos associat al nostre Institut naix de la necessitat de donar suport no solament als professionals del dret i a les administracions, sinó també a aquells particulars que, per l'una o l'altra raó, requerisquen ajuda. Per exemple en la gestió de riscos en empreses, seguretat en edificis, suport a les companyies asseguradores, reforç als informes policials de crims o delictes que, no sent contradictoris, pogueren aportar visions diverses i fins i tot, per què no, plantejaments d'hipòtesis noves”.

A més de l'ús de les tecnologies més capdavanteres, el ‘CrimLab’ comptarà amb un equip humà compost per investigadors i psicòlegs adscrits a l'Institut, experts del departament de Dret Penal de la Facultat de Dret, i comissaris i inspectors del Cos Nacional del Policia associats al ICCP, entre els quals es compta Francisco Planells, exresponsable de la brigada de Policia Científica de València, que serà el coordinador cap del ‘CrimLab’. 

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy