University of Valencia logoLogo CSIC Logo del portal

  • Universitat de València

La Universitat de València reivindica el paper de la dona i la xiqueta en la ciència amb actes als campus de Blasco Ibáñez i Burjassot i al Botànic

  • February 9th, 2018

La Universitat de València celebra el Dia Internacional de la Dona i de la Xiqueta en la Ciència, l’11 de febrer, amb diverses activitats repartides entre els diversos espais de la institució. Dilluns 12 hi ha la I Jornada de Dones en Neurociència, amb conferències a les facultats de Medicina i Odontologia i Farmàcia, una taula redona, una conferència i la inauguració d’una exposició a la vesprada; mentre que el Jardí Botànic acull el cicle 'Dones i Ciència' entre dimarts i divendres, amb xarrades, debats i la projecció de la pel·lícula 'Figures ocultes'. Dimecres, Ada Yonath, premi Nobel de Química 2009, pronunciarà la conferencia 'What was first, the genetic code or its products?' a la Sala Darwin.

Els actes previstos aquest dilluns 12 són la conferència Neurociència per a tothom, la qual tindrà lloc simultàniament a les 12 hores en la Sala de Graus de la Facultat de Medicina i Odontologia (campus de Blasco Ibáñez) i en la Sala Darwin del Campus de Burjassot-Paterna. A les 17 hores a la Sala de Graus de la Facultat de Medicina i Odontologia hi haurà la conferència Neurosexisme, y a continuació es parlarà sobre La Dona en la (neuro)ciència (17:30 hores). A les 19 hores s’oferirà un monòleg i es lliurarà el premi concurs Dones en Ciència. També s’inaugurarà l’exposició Creadores: Dones en Ciència a les 19:30 hores en aquesta mateixa facultat.

A més, amb la idea de visibilitzar les dones neurocientífiques, s’ha organitzat un concurs dirigit a alumnat de primer curs de batxillerat dels instituts de València i la seua àrea metropolitana. L’alumnat seleccionat podrà visitar els laboratoris de les investigadores en Neurociència de la Universitat per a conéixer com és el seu centre de treball i la seua activitat. Aquests actes estan organitzats per la Universitat de València, coordinats per la Societat Espanyola de Neurociència; i en ells col·laboren el Departament d’Anatomia i Embriologia Humana, la Unitat d’Igualtat i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València.

 

Al Jardí Botànic

Els actes previstos al Jardí Botànic amb motiu del Dia Internacional de la Dona i de la Xiqueta en la Ciència van des de dimarts 13 de febrer fins al divendres i són conferències i una taula redona (els tres actes a l’Hort de Tramoieres, a les 19 hores) i la projecció de la pel·lícula Figures ocultes (VOSE), divendres a l’Auditori Joan Plaça, a la mateixa hora. Les conferències són per part de científiques de primer nivell que compartiran els projectes als quals dediquen la seua recerca.

La primera conferència serà oferida per Ana Cros, Andaduras de una física en la Ciencia de los Materiales, amb l’interludi d’un poema i a continuació Isabel Cordero parlarà sobre com escriure l’univers amb ones gravitatòries. Dimecres, Lucía Hipólito intervindrà amb Sexo, drogas y... dolor i M. Carmen Fuentes intervindrà amb ConCIENCIA marina, investigació en reproducció animal com a projecte de conservació. Dijous 15 hi haurà la taula redona  Dones i ciència ficció, amb Maria Tordera, Juan Miguel Aguilera, Cruz Gabaldón i Sergio Mars, acte moderat per Elena Denia.

 

Premi Nobel de Química

Dimecres 14 de febrer, a les 13 hores, en la Sala Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, i en el marc del Dia Internacional de les Dones i les Xiquetes en Ciència, el Dia Darwin i de la celebració dels 50 anys d’estudis universitaris de Biologia a València, Ada Yonath, premi Nobel de Química l’any 2009, pronunciarà la conferencia What was first, the genetic code or its products?.

 

Jornada Dones, Salut i Treball

A més, aquest divendres 9 de febrer, en el marc de les jornades Dones, Salut i Treball, organitzades amb l’objectiu de reflexionar sobre la salut de les dones i la prevenció des d’una perspectiva de gènere, Carmen Valls, metgessa i endocrinòloga, experta en salut i gènere i integrant de la revista Mujeres y Salud (MyS), s’ha referit a la celebració del Dia de la Dona i de la Xiqueta en la Ciència, a més d’alertar sobre els riscos invisibles per a la salut de les dones.

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy