Logo de la Universdad de ValenciaLogo CSIC Logo del portal

València celebra el Dia de Darwin amb un bar de ciències sobre robòtica i una conferència sobre l’evolució dels cordats

  • Unidad de Cultura Científica y de la Innovación
  • 12 febrero de 2019
Cartell del Dia de Darwin

L’Espai Ciència ha organitzat dos actes a València amb motiu del Dia de Darwin, que se celebra cada 12 de febrer. Així, dimarts 12 tindrà lloc el bar de ciències ‘Intel·ligència artificial i robòtica’, a la cafeteria de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (19 hores), amb motiu de la publicació del monogràfic de la revista Mètode ‘Interconnectats. Màquines i humans davant del segle 10101’. Dimecres 13, a la Sala Darwin del Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat (13 hores), Héctor Escrivá, de l’Observatori Oceanogràfic de Banyuls sur Mer, pronunciarà la conferència ‘Una perspectiva genòmica de l’evolució dels cordats’.

El Dia de Darwin és una celebració creada amb la intenció de commemorar l’aniversari del naixement de Darwin, el 12 de febrer de 1809. Cerca destacar el paper i la contribució del biòleg britànic a la ciència. No obstant això, posteriorment s’ha convertit en una jornada destinada a promoure la pràctica científica en general. En el cas de la Universitat de València, tradicionalment el celebra des de fa anys.

En el bar de ciències, moderat per la periodista Reis Juan, participaran Carme Torras, de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial del CSIC i la Universitat Politècnica de Catalunya; així com Ramon López de Mantaras, integrant de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (CSIC) de Bellaterra.

L’acte està organitzat per la Facultat de Ciències Biològiques, el Museu d’Història Natural, l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) i la Càtedra de Divulgació de la Ciència-Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, totes aquestes entitats pertanyents a la Universitat de València. També organitzen l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana de Biologia, Acció Cultural del País Valencià, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT), el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i el Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Imágenes: