Logo de la Universdad de Valencia Logo Instituto Interuniversitario de Desarrollo Local Logo del portal

La Universitat de València convoca la primera Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals

  • 31 agosto de 2018
Image de la noticia

La Universitat de València ha convocat la primera Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals, amb l’objectiu de donar a conéixer la recerca que realitza l’estudiantat de doctorat de la institució acadèmica. La sessió tindrà lloc el 19 d’octubre, i es concediran un premi d’una estada d’una setmana a la Universitat de Harvard durant 2019, un guardó de 500€ i un altre de 300€. El termini de presentació de candidatures finalitza el 14 de setembre i les bases es poden consultar a l’enllaç http://ir.uv.es/zvZv0XN.

La I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals ha sigut organitzada per l’Escola de Doctorat i per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València. Les persones candidates hauran de redactar la seua proposta de participació amb un llenguatge senzill i accessible, i pensat per a explicar la seua tesi doctoral en una presentació de tres minuts. La jornada, a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, vol fomentar l’interés en la divulgació i la comunicació científica, així com incrementar la cultura científica de la ciutadania.

La sol·licitud de participació en la jornada haurà de presentar-se mitjançant el registre en la web esdeveniments.uv.es abans del 15 de setembre de 2018, i presentar una còpia al Registre General de la Universitat de València (Av. Blasco Ibáñez 13), en alguna de les seues oficines auxiliars, o bé en qualsevol registre oficial dels previstos en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Al formulari d’inscripció cal adjuntar un text divulgatiu d’un màxim de 1.500 paraules on es presentarà la temàtica de la recerca i l’impacte que pot tenir tant en la comunitat científica com en la societat.

La I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals premiarà la capacitat comunicativa de les persones que hi participen. Així, dos persones designades per la direcció de l’Escola de Doctorat i una per la direcció de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València seleccionaran els participants (d’entre les sol·licituds presentades) per a la jornada del 19 d’octubre. Els criteris de valoració seran la claredat expositiva i l’estructura del text, l’interés de la investigació i la coherència, la creativitat i l’originalitat, així com el correcte ús de la sintaxi i de les normes ortogràfiques, així com l’ús d’un llenguatge no sexista.

El contingut de les presentacions haurà de referir-se a la recerca que s’està duent a terme per a la realització de la tesi doctoral, i podrà fer-se en valencià, castellà o anglés. El jurat estarà format per José Vicente Bagán, director de l’Escola de Doctorat de la Universitat de València; Beatriz Gallardo, investigadora del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació; Carme Agustí, investigadora del Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física; Cristina Gaona, estudianta de doctorat en la Universitat; i Pere Estupinyà, comunicador científic i escriptor.

Poden participar en aquesta jornada les persones en formació matriculades en qualsevol programa de doctorat de la Universitat de València, almenys en la segona anualitat i serà imprescindible no haver defensat la tesi a la data de celebració de la jornada, 19 d’octubre de 2018, i comptar amb el vistiplau de la direcció de la tesi.

Lista de enlaces: