Logo de la Universdad de Valencia Logo del portal

  • Instituto de investigación

La Universitat de València convoca la primera Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals

La Universitat de València ha convocat la primera Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals, amb l’objectiu de donar a conéixer la recerca que realitza l’estudiantat de doctorat de la institució acadèmica. La sessió tindrà lloc el 19 d’octubre, i es concediran un premi d’una estada d’una setmana a la Universitat de Harvard durant 2019, un guardó de 500€ i un altre de 300€. El termini de presentació de candidatures finalitza el 14 de setembre i les bases es poden consultar a l’enllaç http://ir.uv.es/zvZv0XN.

La I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals ha sigut organitzada per l’Escola de Doctorat i per la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València. Les persones candidates hauran de redactar la seua proposta de participació amb un llenguatge senzill i accessible, i pensat per a explicar la seua tesi doctoral en una presentació de tres minuts. La jornada, a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, vol fomentar l’interés en la divulgació i la comunicació científica, així com incrementar la cultura científica de la ciutadania.

La sol·licitud de participació en la jornada haurà de presentar-se mitjançant el registre en la web esdeveniments.uv.es abans del 15 de setembre de 2018, i presentar una còpia al Registre General de la Universitat de València (Av. Blasco Ibáñez 13), en alguna de les seues oficines auxiliars, o bé en qualsevol registre oficial dels previstos en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Al formulari d’inscripció cal adjuntar un text divulgatiu d’un màxim de 1.500 paraules on es presentarà la temàtica de la recerca i l’impacte que pot tenir tant en la comunitat científica com en la societat.

La I Jornada de Divulgació de Tesis Doctorals premiarà la capacitat comunicativa de les persones que hi participen. Així, dos persones designades per la direcció de l’Escola de Doctorat i una per la direcció de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València seleccionaran els participants (d’entre les sol·licituds presentades) per a la jornada del 19 d’octubre. Els criteris de valoració seran la claredat expositiva i l’estructura del text, l’interés de la investigació i la coherència, la creativitat i l’originalitat, així com el correcte ús de la sintaxi i de les normes ortogràfiques, així com l’ús d’un llenguatge no sexista.

El contingut de les presentacions haurà de referir-se a la recerca que s’està duent a terme per a la realització de la tesi doctoral, i podrà fer-se en valencià, castellà o anglés. El jurat estarà format per José Vicente Bagán, director de l’Escola de Doctorat de la Universitat de València; Beatriz Gallardo, investigadora del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació; Carme Agustí, investigadora del Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física; Cristina Gaona, estudianta de doctorat en la Universitat; i Pere Estupinyà, comunicador científic i escriptor.

Poden participar en aquesta jornada les persones en formació matriculades en qualsevol programa de doctorat de la Universitat de València, almenys en la segona anualitat i serà imprescindible no haver defensat la tesi a la data de celebració de la jornada, 19 d’octubre de 2018, i comptar amb el vistiplau de la direcció de la tesi.

Lista de enlaces:

Fecha de actualización: 31 de agosto de 2018.

 
 
Esta página web utiliza cookies propias y de terceros con fines técnicos, de análisis del tráfico y para facilitar la inserción de contenidos en redes sociales a petición del usuario. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Para más información consulte nuestrapolítica de cookies