University of Valencia logo Logo Inter-university Institute for Local Development Logo del portal

European Social Services Awards

  • December 14th, 2020
Image de la noticia

Els Premis Europeus de Serveis Socials (European Social Services Awards)  de la European Social Network en la edició de 2020, reconeixen la innovació i la excelencia en la prestació dels Serveis Socials, i la promoció de bones pràctiques.

Les categories dels premis aquest any son: Innovació, Equip excel.lent, Millor pràctica colaborativa, Millor aplicació tecnològica i Millor projecte de recerca.

El projecte presentat per la Vicepresidència d’Igualtat i Polítiques Inclusives, l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat (IVAFIQ) i la Universitat de València amb el títol “Repensar els Serveis Socials” ha guanyat en la categoria de Millor projecte de recerca

Aquest projecte recull les iniciatives impulsades per a desenvolupar el nou model de serveis socials de la Comunitat Valenciana.

Els Laboratoris de Serveis Socials a la Comunitat Valenciana , formen part de l’impuls del nou Model Social Valencià, són una eina d’investigació aplicada per a generar evidencia científica en Serveis Socials, així com espais de transferència, reflexió, investigació i innovació, entre les AA.PP. , els equips de professionals de serveis socials i els equips de recerca. 

Per la Universitat de València el Laboratori de la Ribera Alta está coordinat per la professora  Lucía Martínez amb la col.laboració Gloria Caravantes i Encarna Canet del grup Gessin de l’IIDL, i participen la Diputació de València, l’ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat de la Ribera Alta. 

Per la Universitat Jaume I el Laboratori Benicarló-Vinaròs está coordinat per la professora del grup Social Innova de l’IIDL Raquel Agost, amb la participació de Rosana Peris, Sonia Agut, Antonio Caballer, Alejadro Moreno, Grisela Soto, Vanesa Fernández, Antonio Grandío i Miguel Angel Gimeno. Participen els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs i la Diputació de Castelló.

En la Universitat d’ Alacant está coordinat pel professor Víctor Giménez Bertomeu.

El projecte també inclou el procés participatiu implementat en l’elaboració de la Llei de Serveis Socials Inclusius, com a iniciativa innovadora en el disseny de polítiques públiques, en la que han participat, més de 2000 persones, més de 100 entitats socials, més de 100 ajuntaments, col.legis professionals, sindicats i experts universitaris.